Ljubljana, petek, 21. julij 2017, 02:47

Svetovalnica: Pri mesarju boste težko kupili kvalitetna sončna očala

Poleti ne moremo mimo sončnih očal, a pri nakupu teh se pojavlja kopica vprašanj. Na njih je v tokratni Svetovalnici odgovarjala Anja Sever, z Optike Sever.


Suša bo marsikje po Evropi botrovala manjšemu pridelku krompirja

Prav težko je gledati, kako trgovci hitijo z akcijami in mladi slovenski krompir ponujajo po izjemno nizkih cenah. To se dogaja tudi v okviru projektov, ki jih posamezni med njimi označujejo kot podporo lokalni – slovenski – pridelavi, kjer po mnenju strokovnjakov, če bi res želeli podpreti pridelavo v regiji, sploh ne bi smeli izvajati akcijskih ponudb, ki pomenijo velik pritisk na pridelovalca.


Naš gost: Danilo Čadež

V sobotni oddaji Naš gost smo gostili tenorista, ki je s svojo bogato pevsko potjo postal eden tistih, ki so z izvrstnimi posnetki, enkratno interpretacijo, žlahtno barvo glasu in iskrenim odnosom do glasbe, oblikovali podobo slovenske vokalne glasbe. Premnogi posnetki Slovenskega okteta so za večno obarvani s srčnim podajanjem izvrstnega pevca.


Svetovalnica: O kakovosti kopalnih voda

V poletnem času ohladitev in sprostitev najpogosteje poiščemo v vodi, katere kakovost je za človekovo zdravje zelo pomembna, še posebej v bazenih. Pri tem je osebna higiena po opozorilih strokovnjakov z Nacionalnega inštituta za javno zdravje obvezna.


Ustavni sodnik Jaklič o arbitražni razsodbi: To je odločitev, ki je najbolj običajna

Odločitev, ki jo je sprejelo arbitražno sodišče glede meje med Slovenijo in Hrvaško je pričakovana, a ne gre za uspeh, je za oddajo "Spoznanje več, predsodek manj" na Radiu Ognjišče dejal ustavni sodnik ddr. Klemen Jaklič.


Jutranja telovadba na prostem

Večkrat sem jih že opazila, nasmejane (večinoma) gospe, ki so po jutranji telovadbi na prostem odhajale dnevu naproti. Priznam, budile so mi radovednost, kdo so ti ljudje, ki ne glede na letni čas in vreme vztrajno skrbijo za telo in obenem tudi za duha. Da jim taka vrsta druženja prinaša same dobre stvari, je bilo moč videti že na njihovih obrazih in večkrat me je zamikalo, da bi se jim pridružila.


Begunci: priložnost za skupno rast

V oddaji Gradimo odprto družbo, ki jo pripravljamo v sodelovanju z Jezuitskim združenjem za begunce JRS Slovenije, ste tokrat lahko slišali ekumensko izjavo, ki so za svetovni dan begunca (20. junija 2017) pripravili v dvajsetih različnih verskih organizacijah, ki delujejo na področju begunstva.


Letošnja žetev bo verjetno končana nekoliko prej

Medtem ko je letošnja žetev pšenice Vipavski dolini zaključena in se približuje koncu tudi v Pomurju in v ostalih predelih Slovenije s celinskim podnebjem, pa bo v prihodnjem tednu na višku žetev pšenice tudi v osrednjem delu Slovenije in na Gorenjskem.


Jeseni vabljeni na izlet v Cinque Terre!

Radio Ognjišče vas na začetku jeseni vabi na tridnevni izlet v svetovno znane CINQUE TERRE, kraje pod Unescovo zaščito, ki so vredni ogleda in doživetja. Izlet smo pripravili v sodelovanju z agencijo Aritours iz Maribora, ki že sprejema prijave na telefonski številki 02/252 16 19. Čeprav gre za izlet, bo vsak dan tudi sveta maša, ki nas bo duhovno povezala in vsakemu dnevu bomo postavili pravi temelj.


Svetovalnica: Najdražji izdelek ni nujno tudi najboljši

O preventivi pred soncem in primerjavi zaščit smo govorili v tokratni Svetovalnici. Na vprašanja ali je modro plačevati več in koliko je v resnici kvaliteten drag izdelek, je odgovarjal Boštjan Okorn, z Zveze potrošnikov Slovenije.


Novejše novice | Starejše novice