Ljubljana, petek, 25. maj 2018, 12:47

AVDIO: V soočenju tudi o načrtih za reforme in reševanje problema migracij

V soočenju, ki smo ga na Radiu Ognjišče pripravili v sodelovanju s spletnim portalom Domovina.je, so predstavnik Slovenske demokratske stranke Anže Logar, predstavnik Liste Marjana Šarca Vojmir Urlep, predstavnik Združene desnice Aleš Primc in predstavnik Levice Miha Kordiš soočili tudi mnenja o demografskem problemu in reformi pokojninskega sistema ter rešitvah, ki so jih pripravili za soočenje s problemom migracij.

 


Težka sapa in otekline simptomi srčnega popuščanja

Srčno popuščanje je bila tema zdravstvene Svetovalnice. Zakaj pride do njega in kako se razvije ta bolezen, je v oddaji spregovoril specialist interne medicine iz Jeseniške bolnišnice Marko Šluga.


Soočenje: privatizacija, davek na nepremičnine, sodstvo

Javni dolg se znižuje, vendar predvsem zaradi hitre gospodarske rasti. Gospodarstvo je lani ustvarilo 3,6 milijarde evrov neto dobička, zato so se tudi prilivi v državno blagajno izrazito povečali, a kljub temu brez zadolževanja ni šlo. Tudi fiskalni svet je opozoril, da se strukturni primanjkljaj povečuje. Kandidate štirih političnih strank smo vprašali, kakšen odnos imajo do privatizacije in katere državne investicije bi bilo treba zagnati. Poleg tega nas je zanimalo, ali podpirajo davek na nepremičnine.


Drugo predvolilno soočenje: Kako je z ženskami?

V studiu Radia Ognjišče smo tokrat soočili predstavnike in kandidate štirih političnih strank, poslanca SDS Anžeta Logarja, poslanca Levice Miha Kordiša, kandidata Liste Marjana Šarca Vojmirja Urlepa in kandidata Združene desnice Aleša Primca.


Snamete sončna očala pri pogovoru z ljudmi?

Življenje nas kar naprej postavlja pred različne zahteve in veliko vprašanj je povezano s kulturo vedenja v odnosih. Zato smo današnjo Svetovalnico zopet obarvali z bontonom. Z nami v studiu je bila strokovnjakinja za kulturo vedenja Bojana Košnik Čuk.


Magična ukana evropsko-turškega sporazuma

Majska oddaja Gradimo odprto družbo je med drugim prinesla izjavo za javnost evropskega Jezuitskega združenja za begunce o evropsko-turškem sporazumu glede beguncev, ki jo objavljamo v celoti.


Danes večer slovenskih krščanskih izročil

Vsi Slovenci in Slovenke, doma in po svetu smo povabljeni, da v sredo, 23. maja zvečer pred podobo brezjanske Matere Božje, ki je Kraljica Slovencev, praznujemo večer slovenskih izročil.


Bodimo hvaležni drug drugemu

O slepih ulicah na poti dobrega sožitja smo se pogovarjali z dr. Jožetom Ramovšem. V sodobni družbi večkrat zmotno mislimo, da je pri oblikovanju lastnega življenja samozadostno računati samo nase. Za to, kar smo in kar živimo, se lahko zahvalimo mnogim, s katerimi smo v odvisnem odnosu. Bodimo jim hvaležni.


Ustavni sodnik Jaklič: Nobena država v Evropi nima tako drakonske sankcije pri spolnih kvotah

V oddaji »Spoznanje več, predsodek manj« smo gostili ustavnega sodnika ddr. Klemena Jakliča. Z njim smo se ustavili ob odločitvi ustavnih sodnikov v zvezi s kandidatnimi listami. Zanimali sta nas Jakličevi ločeni mnenji z naslovom »Varstvo volilne pravice v primerih izključitev list« ter »Sojenje brez obtožnega akta«, ustavili pa smo se tudi pri vprašanju, kaj se dogaja s primerom Milko Novič.


Primer dobre prakse: Delodajalec zaposlil 57-letno brezposelno

Razmere na trgu dela so se že dodobra spremenile, veliko delodajalcev se že bori za kader. Obstaja pa tudi vedno več primerov dobrih praks, ko delodajalci zaposlijo starejše in ranljivejše osebe. O tem je v Svetovalnici tekla beseda z Barbaro Vrtačnik z Zavoda za zaposlovanje in Sašo Boštjančič z Moje zaposlitve.


Novejše novice | Starejše novice