Ljubljana, sobota, 25. marec 2017, 04:52

Poimenovanje cest v Šentjakobu v Rožu

Nocoj bo občinski odbor v Šentjakobu v Rožu na avstrijskem Koroškem znova odločal o poimenovanju cest za del te dvojezične občine. O tem vprašanju razpravljajo za več kot dve desetletji. Pred sejo je sporočilo za javnost napisal tudi Narodni svet koroških Slovencev.


Knjige mojega življenja

Slovenski knjižni center Mohorjeva Celovec in Katoliški dom prosvete Sodalitas iz Tinj sta v tem pomladnem času pripravila niz prireditev z naslovom Knjige mojega življenja.


SSK pripravlja 21. tabor slovenskih otrok

Svetovni slovenski kongres SSK bo tudi letos za mlade med 10. in 15. letom starosti, ki živijo izven Slovenije in imajo slovenske starše ali stare starše, pripravil tabor, kjer se bodo lahko izpopolnili v znanju slovenskega jezika in spoznali naravno in kulturno dediščino Slovenije.


Novice iz Clevelanda

Ob vsakoletnem kosilu, ki ga pripravi Misijonska znamkarska akcija, je obisk bil kar številčen preteklo nedeljo v dvorani Marije Vnebovzete.


Vabljeni v Žabnice in Trbiž

Posredujemo vabilo na srečanji, ki bosta danes in jutri potekali v Kanalski dolini: v Žabnicah bodo blagoslovili spominsko ploščo, v Trbižu pa bo pevsko srečanje.


Slovesno odprtje šole Pavla Petričiča

V Špetru v Beneški Sloveniji je bilo v soboto, 11. marca 2017, slovesno odprtje obnovljenih prostorov Državne večstopenjske šole z dvojezičnim poukom. Udeležilo se ga je skoraj 500 ljudi, med njimi številne vidne osebnosti slovenske manjšine in dežele Furlanije-Julijske Krajine, iz Slovenije sta prišla minister Žmavc in predsednik države Pahor.


To bo moja pesem pela

Letošnja pevska revija Koroška poje, ki je včeraj potekala v Domu glasbe v Celovcu, je bila v znamenju pesnice Milke Hartman. Pevke in pevci so na odru zapeli več kot deset njenih pesmi, ob koncu smo slišali tudi novo skladbo. Koncerta so se udeležili tudi vidni gostje: predsednik države Borut Pahor, nadškofa Stanislav Zore in Alojzij Cvikl ter škof Alois Schwarz. Pahor se je po koncertu srečal s predstavniki manjšine in deželnim glavarjem Kaiserjem.


Utrinki postnega časa v Clevelandu

K duhovni obnovi v postnem času sodi spoved, rojaki v Clevelandu pa imajo v postnem času tudi več drugih možnosti za dobrodelnost in sočutje z drugimi.


Utrip med rojaki v Frankfurtu

Tudi letos smo v Slovenski župniji v Frankfurtu izpeljali naše praktično že 47. pustovanje, na pustno soboto 25. februarja 2017 seveda in tudi tokrat je bilo to v dvorani cerkve sv. Bonifacija v Sachsenhausnu v Frankfurtu.


O beguncih v Avstriji tudi na gradu Snežnik

Rafaelova družba bo razstavo arhivskih fotografij o Slovencih v povojnih begunskih taboriščih v Avstriji po letu 1945 postavila tudi na gradu Snežnik, ob odprtju bo tudi predavanje.


Novejše novice | Starejše novice

Radijski blogi