Ljubljana, četrtek, 27. april 2017, 16:52

Velika noč v Našem domu San Justo

Duhovna obnova, križev pot mladih, velikonočna akademija - to je zaznamovalo praznovanje največjega krščanskega praznika med rojaki v delu argentinske prestolnice Buenos Aires.


Velika noč v Sydneyju

Tradicija praznovanja velikonočnih praznikov se ohranja tudi daleč od doma, v daljni Avstraliji. Rojaki v Merrylandsu v Sydneyju so tudi v teh prazničnih dneh izkazali gostoljubje kristjanom iz Jezusove domovine, članom melkitske skupnosti v mestu, ki še gradi svojo cerkev. Pogovarjali smo se s p. Darkom Žnidaršičem OFM.


Velika noč v Montrealu

O pripravi na veliko noč in praznovanju tega največjega krščanskega praznika med rojaki v kanadskem Montrealu je poročilo pripravil župnik slovenske župnije sv. Vladimirja Franc Letonja CM.


Velika noč v Clevelandu

Lepo smo praznovali velikonočne praznike tudi v Clevelandu, saj nam je Bog dal lepo sončno vreme na cvetno nedeljo kakor tudi na velikonočni dan.


Velika noč v Hamiltonu

Lepo je biti v skupnosti, kjer se sodeluje, pomaga, gradi in s tem daje dober zgled tudi mlajšim generacijam, da bodo tudi oni z veseljem stopili na to pot. Tako je Vestniku slovenske župnije v Hamiltonu zapisal župnik Drago Gačnik. Praznovanja ne bi bilo brez sodelavcev.


V Nabrežini razstava pirhov

V Nabrežini ob Tržaškem zalivu v Italiji so na veliko noč odprli tradicionalno razstavo pirhov. Danes in jutri si jo je mogoče spet ogledati.


Velika noč v Belgiji

Tako kot za duhovnike v Sloveniji so tudi za izseljenske duhovnike velikonočni prazniki zelo razgibani in pestri ter delovni, a že drobna pozornost lahko povsem neko običajno srečanje popestri in naredi prijetno. Tako je v Belgiji ob blagoslovu velikonočnih jedi doživel dr. Zvone Štrubelj.


NSKS, SSO in ZSO za popravke deželne ustave

Nova deželna ustava avstrijske Koroške je tik pred sprejetjem. V njej bo sicer omenjena slovenska narodna skupnost, a želje političnih organizacij koroških Slovencev so bile drugačne, zato v skupnem stališču zahtevajo še nekaj popravkov.


Velika noč na Švedskem

Praznovanje velike noči v razpršeni slovenski skupnosti, kot je tista na Švedskem, je za slovenskega duhovnika lahko kar zahtevno. Priprava na praznike ni osredotočena le na nekaj dni, ampak na redne tedenske obiske v določenih mestih in na obiske bolnih in ostarelih rojakov po domovih. Na Švedskem pa se že pripravljajo na praznovanje 55. obletnice slovenske katoliške misije, ki bo 3. junija v Vadsteni.


Velika noč v Buenos Airesu

Vrednota družine, božje usmiljenje in fatimska obletnica so bili v ospredju letošnjega praznovanja velike noči med rojaki v argentinskem glavnem mestu. Pogovarjali smo se s slovenskim duhovnikom Francijem Cukjatijem.


Novejše novice | Starejše novice