Ljubljana, četrtek, 19. julij 2018, 17:07

Splošni pogoji uporabe Spletnega portala Radia Ognjišče, njegovih podportalov, varovanje osebnih podatkov ter omejitev odgovornosti

Definicije pojmov

Lastnik, skrbnik in upravitelj spletnega mesta in domene radio.ognjisce.si je Radio Ognjišče d.o.o., Trg brolo 11, 6000 Koper. Spletno mesto predstavljajo vse strani in podstrani v okviru naslovov: radio.ognjisce.si, audio.ognjisce.si, blog.ognjisce.si, oddaje.ognjisce.si, podcasti.ognjisce.si, video.ognjisce.si in mm.ognjisce.si.

Uporabnik spletnega mesta je posameznik, ki obišče katerokoli stran zgoraj navedenih spletišč.

Sprejem splošnih pogojev

Uporabnik je zavezan k upoštevanju splošnih pogojev. Uporabnik z uporabo spletnega portala Radia Ognjišče in njegovih podportalov sprejema splošne pogoje in izjavlja, da je z njimi seznanjen ter da se z njimi strinja.

Avtorske in sorodne pravice

Vsebina, objavljena na spletnem portalu Radia Ognjišče in njegovih podportalih, je v celoti in časovno neomejeno last Radio Ognjišče d.o.o., Trg brolo 11, 6000 Koper in je avtorsko zaščitena z veljavnimi zakoni. V vsebino se poleg besedila štejejo tudi slikovno, avdio in video gradivo ter celotna grafična podoba spletnega mesta z vsemi grafičnimi elementi.

Uporaba besedil, fotografij ali avdio-video materialov je dovoljena le pod naslednjimi pogoji:

  • iz besedila, fotografije ali avdio-video materiala mora biti razvidno avtorstvo ter spletno mesto objave izvirnika na strani radio.ognjisce.si;
  • v tiskani izdaji besedila mora biti navedeno avtorstvo ter domena mesta objave radio.ognjisce.si

Omejitev odgovornosti

Radio Ognjišče d.o.o., Trg brolo 11, 6000 Koper ne odgovarja za točnost, pravilnost, ažurnost podatkov in informacij, ki so objavljene na spletnem mestu in so jih posredovale tretje osebe ali ustanove.

Radio Ognjišče d.o.o., Trg brolo 11, 6000 Koper ni odgovoren za kakršno koli škodo na strojni opremi uporabnikov, ki bi izvirala iz morebitnih tehničnih težav, prekinitve delovanja storitve ali drugih motenj (npr. računalniški virus, izpad električne energije, mehanične okvare, odločitev državnih organov, ipd.).

Spletna mesta vsebujejo tudi povezave na spletna mesta tretjih oseb. Radio Ognjišče d.o.o., Trg brolo 11, 6000 Koper ne prevzema odgovornosti za spoštovanje zasebnosti in vsebino na navedenih spletnih mestih oziroma straneh, prav tako ne odgovarja za vsebino spletnih strani, kamor vodijo povezave, prisotne na portalu oziroma podportalih.

Radio Ognjišče d.o.o., Trg brolo 11, 6000 Koper ne odgovarja za mnenja, ki jih na spletišču blog.ognjisce.si izražajo tam zbrani avtorji.

Uporaba osebnih podatkov ter varovanje zasebnosti

Politika zasebnosti

Ta politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih Radio Ognjišče zbira od vas, ko se naročite na prejemanje vsebin kot so Dnevni radijski bilten, informativne oddaje v tekstovni obliki ter občasnih obvestil o radijskih dogodkih.

Upravljavec

Upravljavec podatkov je Radio Ognjišče d.o.o., Trg brolo 11, 6000 Koper, e-poštni naslov info@ognjisce.si.

Upravljavec jamči, da bo podatke obdeloval v skladu z veljavno slovensko in evropsko zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov ter svojo politiko zasebnosti. Vaše podatke bomo uporabljali izključno znotraj Radia Ognjišče za namene, za katere ste nam jih posredovali. Vaše osebne podatke obdelujemo izključno znotraj EU. Za kar najboljše zavarovanje osebnih podatkov nam pri tehnični izvedbi lahko pomagajo drugi posamezniki ali organizacije (obdelovalci).

Katere osebne podatke zbiramo?

Za pošiljanje naših brezplačnih servisov (Dnevni radijski bilten, informativne oddaje v tekstovni obliki ter občasnih obvestil o radijskih dogodkih) nam prejemnik ob izpolnitvi elektronskega obrazca za prijavo na ustrezno mailing listo posreduje le podatek za komunikacijo (e-mail naslov).

Soglasje

Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob prijavi obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Z namenom izboljšave kakovosti naših produktov in storitev in za statistične namene, v zvezi z elektronskimi sporočili, ki vam jih pošiljamo, lahko obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih.

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podate s tem, ko na spletni podstrani strani Radia Ognjišče (https://liste.ognjisce.si) namenjeni prijavi na mailing liste ali na povezavi »Sprememba nastavitev prejemanja e-novic in odjava« kliknete »pošlji«/»prijava«/»registracija«. Svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete s klikom na povezavo »Sprememba nastavitev prejemanja e-novic in odjava«, ki se nahaja v nogi vsakega sporočila, ki ga prejmete od Radia Ognjišče oz. preko elektronske pošte na naslov: info@ognjisce.si. V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov za obveščanje o naših vsebinah. Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.

Kakšne so pravne podlage za obdelovanje vaših osebnih podatkov?

V skladu z veljavno zakonodajo s področja varovanja osebnih podatkov lahko vaše osebne podatke obdelujemo, če ste nam dali soglasje, ki ga lahko kadarkoli prekličete.

Za katere namene zbiramo vaše osebne podatke?

Osebne podatke zbiramo le za namen pošiljanja naših brezplačnih servisov, ki so vam na voljo in ste jih sami naročili: Dnevni radijski bilten, prejemanje informativne oddaje v elektronski (tekstovni) obliki ter občasnih obvestil o radijskih dogodkih. Podatke zbiramo izključno za lastne potrebe in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

Koliko časa hranimo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke bomo hranili v skladu z veljavnim zakonom o varstvu osebnih podatkov samo toliko časa, kolikor je to potrebno za namene, za katere jih obdelujemo, ali za ravnanje v skladu z zakonom. Osebne podatke, ki jih hranimo na podlagi vaše osebne privolitve, hranimo trajno, do vašega preklica. Po preteku obdobja hrambe ali zahtevi za izbris, osebne podatke trajno izbrišemo.

Kakšne so vaše možnosti in pravice v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki?

Vedno nas lahko kontaktirate, če imate vprašanja v zvezi svojimi osebnimi podatki, da ugotovite, katere vaše podatke imamo in njihov izvor. Pod določenimi pogoji imate pravico prejeti izpis osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali, v običajno uporabljeni, strukturirani strojno berljivi obliki. Če v osebnih podatkih najdete kakšno napako, ali če se vam zdijo nepopolni ali napačni, lahko zahtevate popravek ali dopolnitev.

Pravice lahko uveljavite na način, da nam pošljete navadno pošto ali elektronsko pošto na spodaj naveden naslov z naslednjimi podatki: ime in priimek, naslov, elektronski naslov ali telefonsko številko ter kakršenkoli dodatni identifikacijski kriterij, ki nam bo omogočal vašo nedvoumno identifikacijo.

Koga lahko kontaktiram, če imam vprašanja v zvezi mojimi osebnimi podatki?

Pišete nam lahko na info@ognjisce.si. Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo tudi dodatne informacije, potrebne za potrditev vaše identitete. Zavrnemo lahko zahteve, ki so nerazumno ponavljajoče, pretirane ali očitno neutemeljene.

Kako lahko prekličem soglasje?

Vaše soglasje lahko kadarkoli prekličete na poštnem ali e-poštnem naslovu upravljalca ali s klikom na odjavo v e-poštnem sporočilu. Na poštnem ali e-poštnem naslovu upravljavca lahko pridobite tudi informacijo o zbranih podatkih, predlagate izbris, popravek ali omejitev obdelave v skladu z Uredbo (EU) 2016/679.

Spremembe naše politike zasebnosti

Prizadevamo si, da politiko zasebnosti redno posodabljamo. Zadnja posodobitev je bila v mesecu maju 2018.

 


 

Pravila komentiranja člankov

Portal radio.ognjisce.si omogoča uporabnikom, da s pomočjo svojega Facebook profila izražajo mnenja o objavljenih novicah, komentarjih in strokovnih prispevkih. Od uporabnikov zahtevamo, da se držijo spletnega bontona in naslednjih pravil, sicer si pridržujemo pravico brisanja komentarjev:

1. Različna mnenja in njihovo sporočanje so osnova vsake spletne razprave, toda osebni napadi, grožnje, žaljenje in blatenje souporabnikov, avtorjev in drugih ljudi v kulturno komunikacijo ne sodijo in so na našem spletišču prepovedani. Tudi ostro kritiko ali nestrinjanje s posameznimi mnenji je mogoče izraziti brez osebnih napadov in žalitev. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

2. Vse oblike sovražnega govora, pozivanje k nasilju, razširjanje in izražanje rasne, narodnostne, verske ali spolne nestrpnosti ter kakršne koli druge dejavnosti, ki so v nasprotju z zakoni in Ustavo Republike Slovenije, so na našem spletišču prepovedane. Sovražni govor je prepovedan z zakoni in z Ustavo Republike Slovenije, kritike organizacij, inštitucij, skupnosti ali strank pa naj bodo argumentirane in izražene na kulturni ravni.

3. Pridržujemo si pravico, da mnenja in komentarje, ki se ne upoštevajo teh pravil izbrišemo. Prav tako prepovedujemo uporabo Facebook računov z lažnimi (ang. fake) identitetami.

4. Pri komentiranju se držite tematike novice. Sporočila, ki skušajo debato namerno preusmeriti na drugo tematiko ali z izvirno temo nimajo povezave, bodo izbrisana. Prav tako bodo izbrisana sporočila s komercialno in oglaševalsko vsebino.

5. Avtorji člankov in komentarjev z zapisi izražajo in odgovarjajo za svoja mnenja, ki niso nujno povezana s stališči Radia Ognjišče.

6. Uporabnike, ki resno ali večkrat kršijo navedena pravila portala ali jih namerno prezirajo, administratorji lahko opozorijo, jih dodajo pod nadzor ali jim onemogočijo komentiranje.

Piškotki

Spletni portal Radia Ognjišče in njegovi podportali za svoje delovanje uporabljajo piškotke (ang. cookies). Piškotki so majhne datoteke, ki se hranijo na napravi, s katero obiskovalec dostopa do spletne strani. Z njihovo pomočjo si lahko stran zapomni podatke o uporabniku ali nastavitve, ki si jih je obiskovalec izbral.

Popis uporabljenih piškotkov

Stran
Ime piškotka
Namen
Trajanje
radio.ognjisce.si
PHPSESSID Piškotek je nujen za delovanje spletišča
Seja
radio.ognjisce.si ASPSESSIONIDCCTCDACA Piškotek potreben za prikazovanje 7 dnevne vremenske napovedi
Seja
radio.ognjisce.si cookiesDisclosureCount Piškotek za shranjevanje informacije o dovoljenju za nastavitev piškotkov 2 dni
audio.ognjisce.si
PHPSESSID Piškotek je nujen za delovanje spletišča

14 dni

video.ognjisce.si
PHPSESSID Piškotek je nujen za delovanje spletišča Seja
oddaje.ognjisc.si
cookieb2evosession Piškotek je nujen za delovanje spletišča 10 let
blog.ognjisce.si
session_b2evo__blog_ognjisce_si Piškotek je nujen za delovanje spletišča 10 let
*.youtube.com PREF, VISITOR_INFO1_LIVE,
Piškotki video vsebin z YouTube Seja
*.youtube.com use_hitbox, YSC Piškotki video vsebin z YouTube 8 mes.
*.addthis.com ssh, sshs, ssc, uid, uvc, __atuvc Piškotki servisa AddThis za enostavno deljenje vsebin v socialna omrežja 2 leti
*.ognjisce.si _ga Spletna analitika (Google Analytics) 2 leti
*.ognjisce.si _gat Spletna analitika (Google Analytics) 1 dan

Dodatno pojasnilo glede vključevanja vsebin

Na naših spletiščih v objave občasno vpenjamo (angl. embed) vsebine iz tujih strani (videi z YouTube...). Te vsebine se ponavadi vpenjajo s pomočjo tehnologije iframe, kar pomeni, da s tehničnega vidika serviramo vsebine tretjih strani.

Čeprav so vse video vsebine našega Youtube video kanala v spletne strani vključene po metodi s poostreno zasebnostjo (ang. “no-cookie” mode) je verjetno, da vam bodo te strani vseeno namestile svoje piškotke, kar pa je izven naših pristojnosti in nad tem nadzora nimamo. V zgornji tabeli smo že upoštevali nekaj tovrstnih primerov piškotkov.

Prav tako vam bodo družabna omrežja Facebook, Google+ in Twitter piškotke nameščala glede na to, ali ste v njihovo storitev prijavljeni. Upravljanje z njihovimi piškotki je, tako kot z vsemi piškotki tretjih oseb, izven naših pristojnosti in je urejeno s pogoji sodelovanja, ki ste jih uporabniki teh omrežij sprejeli ob registraciji.

Spletna analitika

Spletna analitika spremlja obnašanje uporabnika na spletnem mestu in analizira njegova ravnanja in ravnanja različnih uporabnikov na spletnem mestu ter jih povezuje v določeno informacijo. Sem spadajo tudi piškotki za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in ključnih besed, ki vodijo na mesto). Zbrane informacije nam pomagajo pri razvoju čimbolj prijazne uporabniške izkušnje ob obisku spletišč.

Samostojno upravljanje s piškotki

S klikom na povezave v nadaljevanju lahko najdete informacije, kako nastaviti vaš spletni brskalnik, da boste imeli popolni nadzor nad piškotki, ki se nameščajo. Upoštevajte pa, da prepoved nalaganja vseh piškotkov lahko poslabša uporabniško izkušnjo oziroma celo onemogoči prikaz spletnih strani.

Kršitve

V primeru kakršnih koli kršitev obstoječe zakonodaje ali splošnih pogojev, sme lastnik posredovane osebne podatke, vključno z IP naslovom, uporabiti z namenom preprečevanja prihodnjih kršitev in sanacije posledic kršitve.

Prepovedan je vsak poskus ali izvršitev nepooblaščenega spreminjanja, izbrisa, poškodovanja, povzročitve začasne ali trajne neuporabnosti podatkov na spletnem mestu. Prav tako je prepovedan vsak poskus ali izvršitev aktivnosti, da se mimo spletnega mesta nepooblaščeno dostopi do kakršnih koli drugih vsebin v okviru informacijskega sistema lastnice.