Ljubljana, ponedeljek, 18. februar 2019, 22:08

Pam Neely o uspehu v digitalnem marketingu: Najprej mobilniki!

Na nedavni konferenci o digitalnem marketingu Galaksija marketinga, ki je gostila predavatelje iz ZDA, Nemčije in Velike Britanije, nas je nagovorila tudi Pam Neely, strokovnjakinja digitalnega marketinga iz ZDA in nam razkrila, kakšni so trendi v digitalnem marketingu. Osredotočila se je zlasti na podjetja, ki prodajajo prek spleta.


Zmagovalca Eme Zala Kralj in Gašper Šantl bosta ostala zvesta Sebi

Zala Kralj in Gašper Šantl bosta 25. slovenska predstavnika na Evroviziji. Kot sta povedala po zmagi na Emi, tega nista pričakovala, sta pa prepričana, da bosta kljub mladosti kos izzivu, ki ga ponuja še enkrat večji evrovizijski oder. In kot pravi njuna pesem Sebi, ki sta jo napisala sama, bosta ostala zvesta sebi.


Logaj: Spreminjanje šolskega sistema mora biti premišljeno

Po peticiji, ki zahteva spremembe šolskega sistem, ker naj bi bili učenci preveč obremenjeni in imajo preveč domačih nalog, na Zavodu za šolstvo poudarjajo, da morajo biti vse spremembe premišljene. Direktor zavoda Vinko Logaj meni, da šolskega sistema, ki je v večini dober, ni smiselno povsem obrniti na glavo.


Meso v Sloveniji varno

Afera s poljskim mesom je dodobra razburkala slovensko javnost. Pokazala je, da je nadzor nujen, hkrati pa odprla tudi nekatera druga vprašanja. Zakaj ne pridelamo dovolj mesa, da uvoz ne bi bil potreben? Kako vedeti, kaj uvozimo iz drugih držav Evropske unije, če pa velja prost pretok blaga? Kakšno meso jedo v zavodih, kjer so zavezani javnemu naročanju in se marsikje odločajo glede na ceno? Ali je meso, ki je varno, tudi zdravo, kje so tisti mejniki? To so vprašanja, ki smo jih v oddaji Pogovor o zastavili direktorju Uprave za varno hrano Janezu Posediju in predsedniku uprave Celjskih mesnin Izidorju Krivcu.


AVDIO: Župnijska Karitas Borovnica

Na Župnijski Karitas Borovnica so leta 1991 začeli najprej s pomočjo beguncem, po razdeljevanju oblačil so začeli deliti še pakete s hrano, danes pa karitativna dejavnost zajema tudi druge oblike pomoči, vključno s podporo starejšim, bolnim in osamljenim.


Neil Morley: »Velike blagovne znamke so zgrajene na dobrih zgodbah!«

Letošnja konferenca o digitalnem marketingu, Galaksija marketinga, je gostila tri strokovnjake za (digitalni) marketing iz ZDA, Nemčije in Velike Britanije. Pam Neely, Helen Schrader in Neil Morley so smernice v marketingu opredelili kot »Mobile first« (Najprej mobilniki), »Best stories & teams« (Najboljše zgodbe in timi) ter »Test & Upgrade« (Testiraj in nadgradi). Dogodek se je odvijal 31. januarja v Ljubljani. Udeležilo se ga je okrog dvesto podjetnic in podjetnikov, tudi sodelavca Radia Ognjišče.


Letnar Černič v novem sodnem letu pričakuje večji videz nepristranskosti in neodvisnosti

Na vrhovnem sodišču so s slovesnostjo odprli letošnje sodno leto. Med izzivi, ki čakajo sodstvo so omenili uveljavitev družinskega zakonika ter začetek delovanja družinskih sodišč, postopni prehod na elektronsko poslovanje ter reševanje že znanih težav s preobremenjenostjo specializiranih oddelkov sodišč. Za komentar ali so to res ključne naloge v novem sodnem letu smo vprašali izrednega profesorja na Fakulteti za državne in evropske študije dr. Jerneja Letnarja Černiča.


Cene oskrbnin v domovih za starejše rastejo

Znašli smo se na razpotju. Na to opozarjajo v Skupnosti socialnih zavodov Slovenije, kjer z zaskrbljenostjo spremljajo dražitve oskrbnin v domovih za starejše. Z novim letom so se v več kot polovici teh ustanov cene dvignile zaradi višjih plač, ki so si jih v pogajanjih z vlado izborili zaposleni v javnem sektorju. S prvim dnem meteorološke pomladi bo mogoče čutiti še vpliv sprememb ostalih elementov.


AVDIO: Mladi zdravniki Slovenije razočarani: Država nam ne zaupa

Država nam ne zaupa in nas kaznuje. Tako menijo mladi zdravniki. Tisti, ki opravljajo specializacijo in še nimajo licence, namreč niso več upravičeni do receptov za osebno rabo. To določa novi pravilnik, ki je začel veljati pred kratkim. Bodo odgovorni prisluhnili argumentom in odpravili ukrep?


AVDIO: V nekaterih občinah že prižgali zeleno luč za dvig cen vrtcev

Zaposleni v javnem sektorju te dni na račune prejemajo januarsko plačo. Ta je višja, izborili so si jo v pogajanjih z vlado. Brez posledic ne gre, med njimi so podražitve vrtcev. Občinski sveti, ki potrjujejo cene programov, so ponekod že prižgali zeleno luč za dvig. V vrtcih v tem in prihodnjem mesecu vpisujejo novince za prihodnje šolsko leto, ponekod se soočajo s prostorsko stisko.


Novejše novice | Starejše novice