Ljubljana, sobota, 23. februar 2019, 20:04

Podelili bodo nagrado Nadje Maganja

Nadja Maganja
Foto © Odbor nagrade Nadje Maganja

Na sedežu Društva slovenskih izobražencev v Peterlinovi dvorani v Trstu bodo drevi ob 20.30 podelili deveto Nagrado Nadje Maganja. Prejela jo bo Silvia Marangoni iz Skupnosti Svetega Egidija v Rimu.

V spomin na Nadjo Maganjo Jevnikar (Trst, 9. septembra 1951 – Repen, 8. februarja 2006) in v želji, da bi vzpodbudili smisel za vrednote, ki so odlikovale njeno življenje, so Skupnost Sv. Egidija Furlanije-Julijske krajine, Društvo slovenskih izobražencev, Slovenska zamejska skavtska organizacija in Nadjina družina ustanovili Nagrado Nadja Maganja, ki jo podeljuje poseben odbor.

Letos bo nagrada podeljena že devetič. Gre za priznanje ženski ali skupini žensk, katerih življenje odlikujejo izkušnja vere ter ena ali več vrednot, ki so odlikovale tudi življenje in delo Nadje Maganje - ljubezen do raziskovanja na področjih zgodovine, znanosti in kulture, pisanje kot sredstvo za posredovanje osebne izkušnje, služba bližnjemu, ljubezen do ekumenskega in medverskega dialoga, pedagoška izkušnja, solidarnost z revnimi in potrebnimi, varstvo človekovih pravic ter trdno prepričanje, da je treba izpričevati etične vrednote ne glede na javno mnenje in trenutno vodilne ideologije.

Kulturni program večera bodo oblikovale pianistka Jana Zupančič in violončelistka Irene Ferrocasagrande ter pevska skupina Cintare iz Ljubljane. O letošnji nagrajenki ter o Nadji Maganja pa bodo spregovorili Federica Marchi, Franca Avolio in Sergej Pahor.

Nagrado za leto 2017 je prejela Berta Golob

Ne spreglejte: