Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Slovesna sveta maša v Črnomlju (foto: Jože Potrpin)
Slovesna sveta maša v Črnomlju | (foto: Jože Potrpin)

Prenos svetih maš na TV Slovenija znova »v živo«

Slovenija | 25.04.2024, 08:53 Marta Jerebič

Prvi program Televizije Slovenija bo od nedelje, 28. aprila 2024, znova prenašal sveto mašo v živo, in sicer vsako nedeljo ob 10. uri.

Od januarja 2023 prenosi z zamikom

Televizija Slovenija je nedeljska bogoslužja od začetka devetdesetih let prenašala enkrat na mesec, od januarja 2023 pa so bili prenosi na vrsti vsako nedeljo, a so bili predvajani s polurnim zamikom. Od 28. aprila 2024 pa bo spored prilagojen tako, da bodo lahko vsi, ki se svete maše ne morejo udeležiti, prenos spremljali »v živo«.

Zahvala

Katoliška cerkev se ob tem Televiziji Slovenija zahvaljuje za vse prenose bogoslužij, za poročanje o verskem življenju v naši domovini in za vse verske vsebine, predvsem za nedavno odločitev o rednem prenašanju svetih maš.

Prav tako zahvalo namenja vsem zaposlenim na RTV Slovenija, tehničnemu osebju, novinarjem in voditeljem oddaj, ki na televizijske sprejemnike prinašajo verske vsebine.

Slovenija
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...