Ljubljana, torek, 26. september 2017, 23:52

Tomčeva ob vložitvi kandidature poudarila, da želi biti predsednica vseh Slovenk in Slovencev

Kandidatka SDS za predsednico republike Romana Tomc je vložila kandidaturo na Državno volilno komisijo. Kot je dejala, želi biti predsednica vseh Slovenk in Slovencev. Če bo po koncu njenega mandata spoštovanje in sodelovanje - ključni besedi njenega slogana -, v Sloveniji večje, bo država napredovala in bodo državljani bolj zadovoljni.


Uradna predsedniška kandidatka tudi Angelca Likovičeva

Z vložitvijo kandidature na Državno volilno komisijo je uradna kandidatka za predsedniške volitve postala tudi Angelca Likovič, ki je zbrala okoli 3200 podpisov. Kot je poudarila na novinarski konferenci se bo borila za otroke, družine, invalide, za stare starše, kmete in delavce.


Poklicni gasilci napovedujejo protest pred vladnim poslopjem

Poklicni gasilci bodo 5. oktobra protestirali pred vlado, saj se sindikat z njenimi predstavniki ni uspel dogovoriti o zvišanju plač. V sindikatu poudarjajo, da ima vlada za njih posluh le takrat, ko jih potrebuje. V primeru, če ne bodo uspeli s protestom, pa ne izključujejo niti stavke.


Slomškova nedelja v znamenju družine in vzgojnih ustanov

Osrednja slovesnost letošnje Slomškove nedelje, ki je sovpadala z godom svetniškega škofa, je bila včeraj popoldne v Zavodu Antona Martina Slomška na Vrbanski v Mariboru. Telovadnica zavoda, ki letos praznuje 20. obletnico delovanja, je za nekaj ur postala svetišče, ki so ga posvetile relikvije blaženega Slomška. Kot je poudaril nadškof Alojzij Cvik v pridigi, so se zbrali na tem kraju, da bi se Bogu zahvalili za vse, kar zavod s svojimi ustanovami daje krajevni Cerkvi in prosili, da bo še naprej lahko opravljal svoje poslanstvo. V tem duhu je odmevala tudi meditacija direktorja zavoda Ivana Štuheca.


Slovenska Karitas pomagala otrokom in ženskam na severovzhodu Ruande

Slovenska Karitas je v tem mesecu sklenila projekt mednarodnega razvojnega sodelovanja za izboljšanje zdravja in pogojev za življenje otrok in žensk na severovzhodu Ruande. Projekt je bil izpeljan med letoma 2015 in 2017, v višini 80.000 evrov ga je sofinanciralo slovensko zunanje ministrstvo, dobrih 7.000 evrov je med akcijo Za srce Afrike prispevala Slovenska Karitas.


Vinska letina kljub pozebi in toči več kot odlična

Kljub pozebi in toči je letošnja vinska letina več kot odlična. Tako poudarjajo vinarji. V Goriških Brdih kakovost primerjajo z letom 2009, zadovoljni so tudi v Podravju, Gornji Radgoni in na Dolenjskem.


Štuhec in Maver po referendumu o drugem tiru opozorila na nejasnosti

V referendumskem večeru o drugem tiru smo na Radiu Ognjišče poklicali dr. Ivana Štuheca in dr. Aleša Mavra, ki sta opozorila, da volivcem ni bilo povsem jasno o čem odločajo.


Nadškof Cvikl na Slomškovo nedeljo o pomenu živete vere, ki nagovarja

V Zavodu Antona Martina Slomška v Mariboru so praznovanje godovnega dne svojega zavetnika povezali z več obletnicami tam delujočih ustanov. Slovesno somaševanje je na Slomškovo nedeljo vodil nadškof Alojzij Cvikl. Poudaril je pomen hoje vere, s katero vse postane osvetljeno z novo lučjo. Pri tem imamo Slovenci zgled v našem prvem blaženem.


Slovenski vojaki so se prišli zahvalit Mariji Pomagaj na Brezje

Pripadniki Slovenske vojske in njihovi družinski člani so ob dnevu vojaškega vikariata, ki so ga obhajali 21. septembra, poromali na Brezje, kjer so se želeli zahvaliti svoji zavetnici Mariji Pomagaj in ji priporočiti svoje nadaljnje delo. Somaševanje je vodil vojaški vikar Matej Jakopič. Rektor bazilike Marije Pomagaj na Brezjah, p. Robert Bahčič, se je zahvalil vsem našim vojakom, ki na številnih misijah skrbijo za mir in red.


Škof Šuštar: Zgled blaženega Slomška nas vabi k odprtosti za bogastvo Božje besede

Na Slomu in na Ponikvi so se pred godovnim dnem blaženega Antona Martina Slomška na tradicionalnem srečanju zbrali učitelji, vzgojitelji, kateheti, starši, otroci in ostali verniki. Sveto mašo je ob tej priložnosti daroval ljubljanski pomožni škof Franc Šuštar. V pridigi je spomnil, kako je škof Slomšek odgovarjal na številne izredne izzive svojega poslanstva in svojega časa.


Novejše novice | Starejše novice