Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

Papež Frančišek ostro obsodil umor duhovnika

| 26.07.2016, 13:22

Po napadu na duhovnika med sveto mašo v Franciji, se je že odzval vatiksnaski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi. Povedal je, da so svetega očeta seznanili z dogajanjem in da papež Frančišek deli bolečino in grozo zaradi tega absurdnega nasilja, obenem pa ostro obsoja vsako obliko sovraštva ter moli za žrtve. Ena žrtev se še vedno bori za življenje.

"Gre za novo strašno novico, ki se je na žalost pridružila vrsti nasilnih dejanj, ki so nas v teh dneh pretresla ter nam povzročila neizmerno bolečino in zaskrbljenost," je zapisal Lombardi. Povedal je še, da so posebej pretreseni, ker se je to strašno nasilje zgodilo v cerkvi, ki je svet kraj, v katerem se oznanja Božja ljubezen in sicer z barbarskim umorom duhovnika in nasiljem nad verniki. "Blizu smo Cerkvi v Franciji, nadškofiji Rouen, prizadeti skupnosti in francoskemu ljudstvu," je še dejal Lombardi.

Več o napadu.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.