Ljubljana, četrtek, 21. junij 2018, 08:25

Politika zasebnosti

Ta politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih Radio Ognjišče zbira od vas, ko se naročite na prejemanje vsebin kot so Dnevni radijski bilten, informativne oddaje v tekstovni obliki ter občasnih obvestil o radijskih dogodkih.

Upravljavec

Upravljavec podatkov je Radio Ognjišče d.o.o., Trg brolo 11, 6000 Koper, e-poštni naslov info@ognjisce.si.

Upravljavec jamči, da bo podatke obdeloval v skladu z veljavno slovensko in evropsko zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov ter svojo politiko zasebnosti. Vaše podatke bomo uporabljali izključno znotraj Radia Ognjišče za namene, za katere ste nam jih posredovali. Vaše osebne podatke obdelujemo izključno znotraj EU. Za kar najboljše zavarovanje osebnih podatkov nam pri tehnični izvedbi lahko pomagajo drugi posamezniki ali organizacije (obdelovalci).

Katere osebne podatke zbiramo?

Za pošiljanje naših brezplačnih servisov (Dnevni radijski bilten, informativne oddaje v tekstovni obliki ter občasnih obvestil o radijskih dogodkih) nam prejemnik ob izpolnitvi elektronskega obrazca za prijavo na ustrezno mailing listo posreduje le podatek za komunikacijo (e-mail naslov).

Soglasje

Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob prijavi obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Z namenom izboljšave kakovosti naših produktov in storitev in za statistične namene, v zvezi z elektronskimi sporočili, ki vam jih pošiljamo, lahko obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih.

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podate s tem, ko na spletni podstrani strani Radia Ognjišče (https://liste.ognjisce.si) namenjeni prijavi na mailing liste ali na povezavi »Sprememba nastavitev prejemanja e-novic in odjava« kliknete »pošlji«/»prijava«/»registracija«. Svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete s klikom na povezavo »Sprememba nastavitev prejemanja e-novic in odjava«, ki se nahaja v nogi vsakega sporočila, ki ga prejmete od Radia Ognjišče oz. preko elektronske pošte na naslov: info@ognjisce.si. V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov za obveščanje o naših vsebinah. Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.

Kakšne so pravne podlage za obdelovanje vaših osebnih podatkov?

V skladu z veljavno zakonodajo s področja varovanja osebnih podatkov lahko vaše osebne podatke obdelujemo, če ste nam dali soglasje, ki ga lahko kadarkoli prekličete.

Za katere namene zbiramo vaše osebne podatke?

Osebne podatke zbiramo le za namen pošiljanja naših brezplačnih servisov, ki so vam na voljo in ste jih sami naročili: Dnevni radijski bilten, prejemanje informativne oddaje v elektronski (tekstovni) obliki ter občasnih obvestil o radijskih dogodkih. Podatke zbiramo izključno za lastne potrebe in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

Koliko časa hranimo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke bomo hranili v skladu z veljavnim zakonom o varstvu osebnih podatkov samo toliko časa, kolikor je to potrebno za namene, za katere jih obdelujemo, ali za ravnanje v skladu z zakonom. Osebne podatke, ki jih hranimo na podlagi vaše osebne privolitve, hranimo trajno, do vašega preklica. Po preteku obdobja hrambe ali zahtevi za izbris, osebne podatke trajno izbrišemo.

Kakšne so vaše možnosti in pravice v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki?

Vedno nas lahko kontaktirate, če imate vprašanja v zvezi svojimi osebnimi podatki, da ugotovite, katere vaše podatke imamo in njihov izvor. Pod določenimi pogoji imate pravico prejeti izpis osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali, v običajno uporabljeni, strukturirani strojno berljivi obliki. Če v osebnih podatkih najdete kakšno napako, ali če se vam zdijo nepopolni ali napačni, lahko zahtevate popravek ali dopolnitev.

Pravice lahko uveljavite na način, da nam pošljete navadno pošto ali elektronsko pošto na spodaj naveden naslov z naslednjimi podatki: ime in priimek, naslov, elektronski naslov ali telefonsko številko ter kakršenkoli dodatni identifikacijski kriterij, ki nam bo omogočal vašo nedvoumno identifikacijo.

Koga lahko kontaktiram, če imam vprašanja v zvezi mojimi osebnimi podatki?

Pišete nam lahko na info@ognjisce.si. Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo tudi dodatne informacije, potrebne za potrditev vaše identitete. Zavrnemo lahko zahteve, ki so nerazumno ponavljajoče, pretirane ali očitno neutemeljene.

Kako lahko prekličem soglasje?

Vaše soglasje lahko kadarkoli prekličete na poštnem ali e-poštnem naslovu upravljalca ali s klikom na odjavo v e-poštnem sporočilu. Na poštnem ali e-poštnem naslovu upravljavca lahko pridobite tudi informacijo o zbranih podatkih, predlagate izbris, popravek ali omejitev obdelave v skladu z Uredbo (EU) 2016/679.

Spremembe naše politike zasebnosti

Prizadevamo si, da politiko zasebnosti redno posodabljamo. Zadnja posodobitev je bila v mesecu maju 2018.