Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Križev pot na Ljubljanski grad (foto: Zan Senicar)
Križev pot na Ljubljanski grad | (foto: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Cerkev na Slovenskem | 27.03.2024, 12:33 Marjana Debevec

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, sklenili na pa ljubljanskem gradu.

Z besedili papeža Benedikta XVI.

»Nosili smo pasijonski križ s predmeti velikega petka in bakle, brali smo besedila papeža Benedikta XVI., med postajami pa peli in molili rožni venec.«

Podali so se čez Šuštarski most in Stari trg, mimo cerkve sv. Florjana, ter zaključili z blagoslovom na grajski terasi, visoko nad mestom.

»Vzdušje je bilo izrazito spokorno in doživeto. Globoka premišljevanja so nam jasno postavila pred oči Gospodovo trpljenje in žrtev, ki jo je daroval za naše odrešenje,« je še poudaril Jakob Rus.

© Zan Senicar

© Zan Senicar

© Zan Senicar

© Zan Senicar

Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.