Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Benetke (foto: Pixabay)
Benetke | (foto: Pixabay)

Papežev program obiska v Benetkah

Svet | 26.03.2024, 09:54 Marta Jerebič

Vatikan je objavil program papeževega obiska v Benetkah, kjer se bo mudil v nedeljo, 28. aprila.

Sveti oče bo obiskal ženski zapor, pozdravil umetnike, ki sodelujejo na beneškem bienalu, srečal se bo z mladimi, na trgu sv. Marka bo daroval sveto mašo in nato v baziliki počastil relikvije zavetnika mesta. Skupno bo imel torej 3 nagovore in homilijo.

Evharističnega bogoslužja se bo lahko udeležilo 9 tisoč vernikov, ki se bodo lahko za dogodek brezplačno registrirali prek župnij, kjer bodo nato za vstop na prizorišče dobili QR kodo.

6-urni papežev obisk v mestu na vodi bo potekal pod geslom Ostanite združeni v Kristusovi ljubezni.

Frančišek se bo na severovzhodu Italije znova mudil 18. maja, ko bo obiskal Verono, in nato 7. julija, bo se bo mudil v naši neposredni bližini v Trstu. 

Svet
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.