Jure SešekJure Sešek
Mark GazvodaMark Gazvoda
Petra StoparPetra Stopar
Jumbo plakati Zavoda Živim! (foto: Zavod Živim)
Jumbo plakati Zavoda Živim! | (foto: Zavod Živim)

Veselje do življenja po vsej Sloveniji!

Slovenija | 07.10.2020, 10:27 Marjana Debevec

Po uspešnem sobotnem Pohodu za življenje, ki se ga je udeležilo več sto ljudi, so Slovenijo spet preplavili plakati, ki spodbujajo veselje do življenja. Njihovo objavo je za Zavod Živim podprl znanstvenik in direktor podjetja Bia Separations Aleš Štrancar.

»'Rad živim!' nam z jumbo plakata s širokim nasmehom sporoča ljubek fantič z downovim sindromom. Z letošnjo oglaševalsko akcijo želimo Sloveniji ponovno sporočiti, da vsako življenje šteje, da je vsako življenje vredno ljubezni in spoštovanja od spočetja naprej, da kvalitete našega življenja NE določajo število kromosomov, invalidnost, gmotno stanje družine, spol, družbeni položaj itd.,« je za naš radio povedala direktorica Zavoda Živim! Darja Pečnik.

Jumbo plakat Zavoda Živim!
Jumbo plakat Zavoda Živim! © Zavod Živim!
Dodala je, da želijo biti blizu materam, ki so izgubile otroka. Ker je žalost ob izgubi otroka od družbe velikokrat prezrta, jim želijo sporočiti, da niso same, da lahko pri njih najdejo varen prostor za izražanje svoje bolečine in stiske.

Jumbo plakat Zavoda Živim!
Jumbo plakat Zavoda Živim! © Zavod Živim!
»Razumemo in s sočutjem sprejemamo tudi mamice, ki so nenačrtovano zanosile in jih nosečnost ne napolnjuje z veseljem in mirom. Želimo si, da bi se kljub stiski odločile za življene svojega otroka in izbrale posvojitev, to plemenito odločitev«, pravi Pečnikova, ki se obenem zahvaljuje Alešu Štrancarju iz podjetja BIA Separations, ker je podprl tudi letošnjo oglaševalsko akcijo.

Jumbo plakat Zavoda Živim!
Jumbo plakat Zavoda Živim! © Zavod Živim!

 

PREBERITE TUDI:

POGLEJTE TUDI:

Slovenija, Pozitiva
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...

Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si) Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si)

Začenja se 35. festival Dobrote slovenskih kmetij

S strokovnim posvetom - Slovenska super živila skozi letne čase - se na Ptuju začenja letošnji že 35. festival Dobrote slovenskih kmetij. Tudi letos bo dogajanje zaznamovalo celotno mesto Ptuj, ...