Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
Sv. p. Pij (foto: ARO)
Sv. p. Pij

Nova uradna biografija p. Pija

Svet | 16.09.2019, 10:34 Marta Jerebič

V San Giovani Rotondu poteka devetdnevnica pred godom sv. p. Pija iz Pietrelcine. Goduje 23. septembra. Ob tej priložnosti so predstavili novo uradno biografijo svetnika, ki prinaša tudi še neobjavljene vidike iz njegovega življenja, zlasti o nastanku Hiše lajšanja trpljenja in obiskih Karola Wojtyle v San Giovanni Rotondu.

Prenovljena spletna stran padrepio.it pa prinaša tudi številna pričevanja o ozdravljenjih na duhu in telesu na priprošnjo tega najbolj priljubljenega svetnika v Italiji.

P. Pij je tudi sozavetnik kapele na Radiu Ognjišče.

Svet, Cerkev po svetu
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.