Ljubljana, četrtek, 20. junij 2019, 23:31

Draga Slovenija, Prijatelji Radia Ognjišče te imamo radi!

Sodelavci Radia Ognjišče na pomladanskem obisku Arboretuma, foto © Mirjam Judež
Arboretum
Foto © ARO

Zato te bomo počastili na tvoj rojstni dan, 25. junija, v prekrasnem okolju med vrtnicami in ostalim cvetjem in zelenjem – v Arboretumu. Darovali bomo mašo, ti kaj lepega povedali na proslavi in zapeli s Prifarci. To bo 46. srečanje PRO.

Radijci smo v 25 letih, letošnje leto je leto srebrnega jubileja Radia Ognjišče, pripravili že 45 srečanj s poslušalci in prijatelji Radia Ognjišče – srečanj PRO.

46. srečanje PRO, 25. junija, bo v znamenju ljubezni do domovine in vrtnic. Ob 12. uri bomo začeli z mašo za domovino, ki jo bo daroval nadškof Anton Stres. Lahko povemo, da je to najbrž prva sveta maša v Arboretumu po dolgem času.

Po maši bo proslava ob Dnevu državnosti, na kateri bo s petjem sodelovala Vokalna skupina Krila.

Arboretum bo na proslavi slovesno odprl njihovo najnovejšo pridobitev – rožni vrt, zasajen z vrtnicami, ki so jih vzgojili iz rastočih v Vatikanskih vrtovih in Castel Gandolfu. V novem rožnem vrtu, poimenovanem Roža skrivnostna – papeške vrtnice, rastejo tudi vrtnice poimenovane po papežih in svetnikih. Ob tej priložnosti bodo nekaj sadik izročili predstavnikom slovenskih Marijinih svetišč.

Rožni vrt
Rožni vrt

Po maši in proslavi pa dogajanja v Arboretumu še ne bo konec, ker smo za koncert zaprosili Prifarske muzikante. Vabilu so se brez pomisleka in z veseljem odzvali.

Za vse, ki boste prišli na srečanje in se boste predhodno prijavili, je vstop v Arboretum brezplačen.

Na srečanje PRO v Arboretumu 25. 6. se lahko prijavite::

Prijave sprejemamo do ponedeljka, 24. 6. do 12. ure.

Če bo dovolj zanimanja za avtobusni prevoz iz Ljubljane, ga bomo priskrbeli. Ob prijavi povejte, da prosite tudi prevoz.

Tudi za hrano bo poskrbljeno, posebej za nas je gostinec ob vhodu pripravil posebno ponudbo: bograč in kruh za 5 € in žar krožnik s pomfrijem za 7 €.

V Arboretumu bodo poskrbeli za senco (postavili bodo nekaj strehe), vi pa s seboj prinesite kakšne blazinice, zložljive stole, odeje, …. da se boste lahko usedli in uživali ob dogajanju.

Prifarski muzikanti bodo z nami v Arboretumu
Prifarski muzikanti bodo z nami v Arboretumu

Nasvidenje med rožicami v Arboretumu 25. junija na skupnem praznovanju rojstnega dne naše drage Slovenije.

Ne spreglejte: