Petra StoparPetra Stopar
Jezus explosion 2019 (foto: Srečko Horvat)
Jezus explosion 2019

Bili smo priče neizmerne Božje ljubezni

Slovenija | 16.06.2019, 13:32 Marjana Debevec

V Mariboru so salezijanci včeraj že tretjič pripravili celodnevni duhovni dogodek Jezus explosion. Tokrat je potekal pod geslom: Vse je mogoče tistemu, ki veruje.

Organizator Gašper Otrin je povedal, da gre za celodnevno priložnost srečanja z Jezusom v Besedi, pričevanju, slavljenju, adoraciji z dotikom, evharistiji, spovedi in molitvijo nad posamezniki.

»Letošnji glavni osrednji govornik je bil salezijanski duhovnik Damir Stojić iz sosednje Hrvaške, ki nas je nagovoril prvič dopoldne z osebno izkušnjo, in popoldne s tem, kako je pomembno v svojem življenju gojiti molitev, gojiti odnos do Svetega Pisma, gojiti odnos do Cerkve in do Marije. Poleg njega so bili tudi slavilna skupina Davidios iz Hrvaške, pa slavilna skupina Veselje in skupina Slavljenje za družine«, je povedal Otrin.

Gost letošnjega dogajanja v Mariboru Damir Stojić
Gost letošnjega dogajanja v Mariboru Damir Stojić © Gašper Otrin

Med mašo je pričevala družina Jerebic o čudežnem ozdravljenju dvanajstletne deklice. »Tako smo bili skozi ves dan priča neizmerne Božje ljubezni, dogodkom, ki si jih niti sami včasih ne znamo razložiti«.

"V popoldanskem delu so duhovniki molili nad posameniki, v zaključku pa smo doživeli posebno molitev adoracije z dotikom Najsvetejšega. Gre za globoko molitev pred Jezusom iz obličja v obličje. Skozi cel dan so spovedovali številni spovedniki in dela jim ni zmanjkalo vse do konca. Zaključili smo z "besedo za lahko noč" salezijanskega predstojnika Marka Košnika in z blagoslovom Marije Pomočnice. Bil je zares milostni dan, saj je Sveti Duh našel svoj pristan v srcih vseh tistih, ki so se mu odprli in ni jih bilo malo".

Prišli so ljudje od blizu in daleč, mladi in stari, družine, posamezniki, otroci. Vsi, ki so želeli vsaj za trenutek okusiti in občutiti to neverjetno bližino in toplino Božje ljubezni.

»Veseli smo, da je tudi letos Jezus explosion uspel; da je dokazal, da smo Slovenci tisti, ki želimo sprejeti Jezusa v svoje življenje, v svoje družine, v svoje odnose – tisti, ki želimo moliti pravega in Troedinega Boga, našega Gospoda«, je še dejal Gašper Otrin.

Že sedaj obljubljajo, da bodo srečanje pripravili tudi prihodnje leto.

Slavilna pevska skupina
Slavilna pevska skupina © Gašper Otrin

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.