Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Petra StoparPetra Stopar

V Burkini Faso med procesijo ubili 4 kristjane

Svet | 15.05.2019, 12:25 Marjana Debevec

V Burkimi Faso se je zgodil nov napad na kristjane: ob sklepu procesije so bili ubiti štirje verniki, poškodovan je bil tudi kip Device Marije. Tamkajšnji škof je zatrdil, da v državi vlada vojna proti Jezusu Kristusu.

Ko so ob koncu marijanske procesije verniki kip Device Marije nesli nazaj v cerkev, so jih ustavili oboroženi moški. Otroke so izpustili, štiri odrasle pa ubili in uničili Marijin kip. Tamkajšnji škof je v telefonskem pogovoru povedal, da se situacija v državi samo še poslabšuje. Še vedno ni jasno, kdo so teroristi, ki so izvedli napade v zadnjih tednih.

Je pa jasno, da gre za verski razlog. Kristjane hočejo odstraniti, je dejal nadškof, ki je povedal tudi, da svoje vernike opogumlja s papeževimi besedami in jih spodbuja, naj še naprej molijo, saj vojna v Burkini Faso ni usmerjena proti njim, ampak proti Jezusu Kristusu.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.