Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Kardinal Konrad Krajewski (foto: Družina)
Kardinal Konrad Krajewski

Kardinal Krajewski prekršil zakon

Svet | 15.05.2019, 10:18 Marjana Debevec

Papežev »socialni delavec« kardinal Konrad Krajewski je prekršil zakon, ko je vklopil elektriko v gosto naseljeni stavbi v Rimu. Revnim družinam z več otroki so namreč elektriko odklopili zaradi neplačanih računov, zato so bili več dni brez ogrevanja, osvetljave in tople vode.

Kardinal je čutil obvezo, da tem 500 ljudem pomaga. Za medije je povedal, da je že dlje časa poznal težke razmere omenjenih prebivalcev. Iz Vatikana so tja pošiljali rešilce, zdravnike, hrano. Pripravljen je prevzeti posledice za svoje dejanje, grozi pa mu tudi do šest mesecev zapora.

Svet, Cerkev po svetu
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.