Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Mladi na SDM (foto: Vatican News)
Mladi na SDM

Evropski simpozij mladih bo leta 2020 v Krakovu

Slovenija | 12.03.2019, 13:39 Marjana Debevec

Evropski simpozij mladih po oktobrski sinodi bo leta 2020 v Krakovu na Poljskem. To so sporočili nacionalni delegati za spremljanje mladih na konferenci v Rimu.

Kot nadaljevanje oktobrske sinode mladih in svetovnega dneva v Panami, pa tudi v želji po uresničevanju posinodalne spodbude, ki jo bo papež podpisal 25. marca, bo v Krakovu od 20. do 23. oktobra prihodnje leto nov evropski simpozij mladih. Prejšnje takšno srečanje je potekalo leta 2017 v Barceloni. Potekalo bo v znamenju 100. obletnice rojstva sv. Janeza Pavla II.

Kot že rečeno, bo sveti oče posinodalno spodbudo podpisal na praznik Marijinega Oznanjenja, ko bo obiskal romarsko središče Loreto. Takrat se bo tudi srečal z mladimi in jih nagovoril.

Slovenija, Svet, Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu, Evropska Unija
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.