Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič

Papež v nedeljo v eno od rimskih župnij

Svet | 26.02.2019, 10:57 Marjana Debevec

Sveti oče bo v nedeljo obiskal rimsko župnijo sv. Krispina iz Viterba. Poleg svete maše so na programu srečanja z otroki in mladimi ter družinami otrok, ki so nedavno prejeli sveti krst.

Posebno pozornost bo papež namenil brezdomcem, poleg njih pa bodo zbrane tudi osebe, ki se po pomoč zatekajo k župnijski Karitas in Skupnosti sv. Egidija. Papež Frančišek se bo srečal tudi z bolnimi in invalidi.

Kot del priprave na papežev obisk vsak večer v cerkvi poteka molitev za mir po namenih papeža Frančiška, ki jo pripravlja Skupnost sv. Egidija. V petek se bodo župljani zbrali tudi pri češčenju Najsvetejšega.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.