Ljubljana, sobota, 25. maj 2019, 01:07

Za kaj si bodo prizadevali jezuiti ?

Jezuiti
Foto © Jezuiti.si

Vodstvo jezuitskega reda je objavilo smernice apostolata Družbe Jezusove za prihodnje desetletje. V njih imajo posebno mesto mladi, duhovne vaje ter skrb za obrobne in za stvarstvo.

Vrhovni predstojnik Družbe Jezusove p. Arturo Sosa je danes objavil smernice apostolata Družbe Jezusove za prihodnje desetletje. Na prvem mestu sta razločevanje in duhovne vaje. Na ta način želijo jezuiti pomagati ljudem najti Kristusa in hoditi za njim. Želijo biti sopotniki obrobnih. Biti blizu ubogim, ranljivim, izključenim in vsem, ki jih je družba odpisala ter jim vrnitvi dostojanstvo. Prizadevali si bodo za naš skupni dom. V duhu evangelija si bodo prizadevali za ohranjanje in obnovo stvarstva. Biti na poti z mladimi. Želijo spremljati mlade pri izgradnji prihodnjega sveta.

Smernice so nastajele v času od zadnjega generalnega kapitlja Družbe Jezusove leta 2016 do sredine januarja, ko je vrhovni predstojnik izoblikovan predlog poslal svetemu očetu. Papež Frančišek je po nekaj tednih smernice prihodnjega apostolata tudi potrdil.

Ne spreglejte: