Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
Radio Ognjišče (foto: ARO)
Radio Ognjišče

Domnevna kraja denarja za človekoljubno pomoč ljudi pognala na ulice

Svet | 15.02.2019, 17:18

Haiti pretresajo nasilni protesti proti predsedniku Jovenelu Moisu. Zahtevali so že več življenj. Tamkajšnji škofje pozivajo k iskanju skupnega dobrega in rešitve, ki bo upoštevala najboljše interese naroda.

Karibska država se sooča s težkimi razmerami. Vse hujša inflacija in očitki, da je prišlo do kraje denarja za človekoljubno pomoč in obnovo po uničujočem potresu leta 2010, so mnoge pognali na ulice. Moisa, ki se je povzpel na oblast pred dvema letoma, pozivajo k odstopu, a ta vztraja na položaju in poziva k dialogu.

Protesti trajajo že več dni in so se sprevrgli v spopade. ZDA so zato že umaknile vse nenujno osebje iz Haitija, Kanada je tam začasno zaprla svoje veleposlaništvo.

Na resnost trenutka so opozorili škofje. Prepričani so, da je treba združiti moči, da barka, na kateri so vsi skupaj, ne bo potonila. Povabili so tudi k molitvi.

Svet, Cerkev po svetu
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.