Petra StoparPetra Stopar
SDM, 2016 (foto: Radio Vatikan)
SDM, 2016

AVDIO: »Pričakujem enkraten dogodek!«

Slovenija | 15.01.2019, 10:28 Marjana Debevec

25 mladih iz Slovenije bo nocoj odpotovalo v Panamo, kjer se bo v četrtek začelo Svetovno srečanje mladih. Slovence spremljajo štirje duhovniki, v torek pa se jim bo kot predsednik odbora za mlade in slovenski predstavnik na sinodi pridružil tudi mariborski nadškof Alojzij Cvikl. Zanje bo pripravil kateheze ter se udeležil srečanj s papežem Frančiškom.

Predstavnik mladih iz Slovenije Marko Gruden je pred odhodom za naš radio o pričakovanjih dejal: »Jaz pričakujem res enkraten dogodek. Po izkušnji iz Krakova mislim, da bo to še bolj sproščen, še bolj vesel dogodek, ki bo izražal veselje do življenja, veselje naše vere.

Hkrati pa tudi ta mešanica ljudi, velika množica, vse celine, veliko narodov skupaj, veliko različnih kultur. Tako da res pričakujem enkraten dogodek, ki bo dal nov zagon in resnično veselje

Mladi, dobrodošli v Panami!
Mladi, dobrodošli v Panami! © Vatican News

Slovenija, Svet, Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.