Ljubljana, torek, 25. junij 2019, 13:50

Papež nenapovedano obiskal samostan klaris

Papež s sestrami klarisami
Foto © Vatican news

Papež Frančišek je v petek nenapovedano obiskal klavzurni samostan klaris Vallegloria v občini Perugia, da bi sestre opogumil pri njihovem kontemplativnem življenju. Njegove poti v pokrajino Umbria ni preprečil niti sneg, ki je pobelil goro Subasio.

Lahko si predstavljamo presenečnje in veselje sester klaris, ko se je na vratih namesto škofa, ki naj bi zanje daroval sveto mašo, pojavil papež Frančišek. Obisk je bil na željo svetega očeta zasebne narave, da ne bi povzročali nepotrebnega hrupa. Po maši se je sveti oče zadržal s sestrami v neformalnem pogovoru in kosil z njimi. Pred odhodom v zgodnjih popoldanskih urah je zaradi bližajočega se praznovanja zavetnika sv. Felicijana izročil blagoslov za vso škofijo Foligno.

Sveti oče je tako želel vrniti obisk sestram, ki so ga v domu Svete Marte obiskale 25. avgusta 2016. Takrat jim je kot predstavnicam klavzurnih sester z vsega sveta izročil apostolsko konstitucijo »Vultum Dei quaerere«.

Od takrat naprej je potekal intenziven odnos med to kontemplativno skupnostjo v Spellu, ki je med najstarejšimi, ki sledijo izkušnji sv. Klare in papežem Frančiškom preko drugega posebnega papeževega tajnika Yoannisa Lahzija Gaida. Vrh pa je dosegel v odločitvi svetega očeta, da jih zasebno obišče v Umbriji.

Ne spreglejte: