Ljubljana, torek, 25. junij 2019, 13:54

Ameriški škofje: Bili so dnevi milosti

Tvit enega od škofov
Foto © Vatican News

Veliko ameriških škofov je po dnevih molitve in premišljevanja, kamor jih je povabil papež Frančišek, izrazila hvaležnost in zadovoljstvo. Na temo poslanstva apostolov in njihovih naslednikov jih je nagovarjal papeški pridigar p. Raniero Cantalamessa.

Nekdo od škofov je zapisal: Bila je blagoslovljena izkušnja, Sveti Duh je bil navzoč z veliko močjo. Namen P. Cantalamesse namreč ni bil govoriti o spolnih zlorabah, ampak pomagati škofom odkriti njihovo temeljno poslanstvo in jih tako vrniti k izviru - k osebnemu odnosu z Bogom.

Nadškof iz Aljaske je zatrdil, da je bil pridigar resnično orodje v Gospodovih rokah, nadškof iz Pennsylvanie pa je njegove pridige opisal kot močne in zelo spodbudne, ki so pritegnile vsakogar.

Kardinal Blase Cupich je za škofijski časopis Chicago Catholic dejal, da sicer niso dobili vseh odgovorov na aktualna vprašanja Cerkve, vendar pa so našli novo vrednost tega, da izhajajo iz Kristusovega duha namesto iz svojih moči. Drug blagoslov teh dni pa je bil po njegovih besedah v tem, da so se škofje povezali med seboj in s svetim očetom.

Ne spreglejte: