Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Luč miru iz Betlehema na Radiu Ognjišče (foto: Rok Mihevc)
Luč miru iz Betlehema na Radiu Ognjišče

Mir zanetili tudi na Radiu Ognjišče

| 18.12.2018, 08:26 Rok Mihevc

Tudi v prostore Radia Ognjišče so skavti prinesli luč miru iz Betlehema. Gre za projekt, ki ga izvajajo Združenje slovenskih katoliških skavtov in skavtinj, v sodelovanju z odraslimi skavti in skavti iz zamejstva.

Namen je širiti sporočilo miru in prinašati mir v tem predbožičnem času. Akcijo spremlja poslanica, ki nas letos nagovarja, da se je za mir potrebno truditi in ga deliti z drugimi, pomagati bližnjemu in na ta način širiti mir v svojem srcu, nato pa v odnosih z bližnjimi in sodelavci prispevati ta mir.

V radijski kapeli
V radijski kapeli © Rok Mihevc
Poslanica 2018

Plamen je v mojih rokah. Gori in me greje. Prepričala me je njegova toplota in privabila njegova svetloba. Zdaj imam priložnost, da ga širim naprej – poiščem bližnjega, začutim njegovo stisko, se darujem zanj in mu pomagam.

Toda kako? Ko sprejmem mir v svoje srce, sem podoben sveči, ki je sprejela plamen. Da ohrani plamen, mora sveča goreti. Prav tako moram jaz, da ohranim mir, darovati samega sebe. Vendar sveča z gorenjem izginja, človek pa nikoli ne izgine, če gori iz ljubezni. Vem, da nas je več, ki gorimo. Skupaj lahko ustvarimo mogočen ogenj, ki ga ne bo pogasil noben nemir.

Delimo plamen – zanetimo mir

© Rok Mihevc

© Rok Mihevc

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.