Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar
Andrea Tornielli (foto: Marta Jerebič)
Andrea Tornielli

Andrea Tornielli glavni urednik vseh medijev v Vatikanu

Svet | 18.12.2018, 14:37 Marta Jerebič

Znotraj Tajništva za komunikacije je nastal uredniški oddelek, za njegovega direktorja je papež imenoval Andrea Torniellija, sicer urednika spletnega portala Vatican Insider, ki ga tudi na Radiu Ognjišče velikokrat navajamo.

Njegova funkcija je na isti ravni kot mesto Slovenke Nataše Govekar, ki je direktorica teološko pastoralnega oddelka.

Tornielli bo oblikoval uredniško politiko vseh medijev, ki spadajo pod Tajništvo za komunikacije. To pa ni edino današnje imenovanje na medijskem področju v Vatikanu. Papež je za novega direktorja dnevnika L’Osservatore Romano imenoval Andrea Mondo, docenta na srednji šoli v Rimu. Lani so mladi s te šole pod njegovim vodstvom napisali meditacije za križev pot v Koloseju. Imenovanji sta nov korak na poti medijske reforme v Vatikanu.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.