Ljubljana, sobota, 17. avgust 2019, 16:47

V Panamo januarja 200 tisoč mladih

Simbol svetovnega dneva mladih
Foto © Vatican News

Katoliška cerkev v Panami ocenjuje, da se bo svetovnega dne mladih v prihodnjem januarju udeležilo približno 200.000 mladih iz 155 držav po svetu. Teme tokratnega mednarodnega srečanja mladih bodo med drugim varovanje stvarstva in družbena pravičnost, migracije ter vloga žensk v družbi. Papež Frančišek se bo prireditve udeležil od 23. do 27. januarja.

V pripravi na srečanje pa sta po škofijah Paname romala simbola Svetovnega srečanja mladih križ in ikona. Za naš radio je Marita Petterson iz pripravljalnega odbora povedala.

»To romanje je vključilo ves narod. Križ je najprej potoval po raznih krajih v Panami, potem pa tudi po drugih državah srednje Amerike, vse od Mehike pa navzdol, pa tudi po raznih otokih. To romanje nam je pomagalo, da smo se bolj začutili kot ena Cerkev ob obeh simbolih Svetovnega dneva mladih. Pomenljivo je bilo tudi to, da smo srečanja pripravljali skupaj, kot narod, ki pričakuje praznik mladih."

Celotnemu pogovor o pripravah na Svetovni dan mladih boste lahko slišali v prvi januarski oddaji Iz življenja vesoljne Cerkve.

Ne spreglejte: