Ljubljana, četrtek, 23. maj 2019, 23:29

V četrtek jasna usoda volitev v Kopru in Šmarjeških Toplicah

Boris Popovič
Foto © ARO/Rok Mihevc

Uresničile so se napovedi. Odvetnik Borisa Popoviča Franci Matoz je na koprsko občinsko volilno komisijo oddal ugovor. Ugovori so vloženi tudi v Šmarjeških Toplicah.

Med nepravilnostmi je Matoz omenil, da naj bi na posameznih voliščih dobili manjše število glasovnic, kot je bilo vpisanih volivcev v volilni imenik. Nekaterim volivcem naj ne bi bilo omogočeno glasovanje na domu, nekaterim pa naj bi bilo po udeležbi na predčasnem glasovanju omogočeno zopet glasovati na volišču.

Do ugovora, ki ga je Matoz v imenu Borisa Popoviča vložil včeraj, se bo občinska volilna komisija opredelila v četrtek. Matoz računa, da jim bo komisija ugodila in izvedla ponovno štetje glasovnic. V nasprotnem primeru obstajajo sicer še nekatere pravne možnosti, nazadnje tudi sprožitev upravnega spora.

 Tudi v Šmarjeških Toplicah, kjer sta po neuradnih podatkih občinske volilne komisije Marjan Hribar in dozdajšnja županja Bernardka Krnc zbrala povsem enako število glasov, je pričakovano prišlo do ugovorov. Hribar je vložil kar dva, Krnčeva pa enega. Tudi ta komisija bo o ugovorih odločila do četrtka.

Ne spreglejte: