Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
Čilski škofje s papežem (foto: Vatican News)
Čilski škofje s papežem

Čilska Cerkev po aferi zlorab v pripravi na leto 2020

Svet | 17.11.2018, 16:09 Marjana Debevec

Čilski škofje so ob sklepu plenarnega zasedanja povedali, da naj bi v prihodnjih tednih sklenili sporazum s sodno vejo oblasti o tem, kako postopati v primerih spolnih zlorab. Razpravljali so tudi o pravilniku ravnanja za pastoralne delavce, ki naj bi bil končan v prihodnjih mesecih.

Sicer pa so se škofje pogovarjali tudi o večji vključenosti laikov v življenje Cerkve, še posebej v pripravi na cerkveno nacionalno skupščino, ki bo v Čilu leta 2010. Takrat naj bi oblikovali nove pastoralne smernice za njihovo lokalno Cerkev.

Svet, Cerkev po svetu
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.