Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič

AVDIO: Na Klicu dobrote zbrali več kot 208 tisoč evrov

Slovenija | 29.11.2018, 11:49

Letošnji 28. dobrodelni koncert Klic dobrote, za družine v stiski, je sinoči zopet napolnil dvorano Golovec v Celju. Ob neposrednem prenosu je koncert pred televizijske ekrane in radijske postaje povabil ljudi, ki imajo radi glasbo in ki radi pomagajo. Tudi letos je bil glavni namen dobrodelnega koncerta zbiranje sredstev za pomoč slovenskim družinam v stiski. Za ta namen se je zbralo že 208 tisoč evrov. Akcija zbiranja za družine v stiski se bo nadaljevala do konca leta.

»Letošnje geslo Mladost iz korenin modrosti, je vsem nam izziv, da spodbujamo kulturo srečevanja in kulturo dialoga. S tem se bo premagoval razkorak med starejšimi in mlajšimi, pa tudi med revnimi in bogatimi. Še več, srečanje bo postalo priložnost, da se zgodi nekaj novega, boljšega… Pripravljenost pomagati drugim je edina moč, ki lahko resnično spremeni svet, to je revolucija, ko iz egoističnega človeka, postanem človek za druge. To pa je tudi pot k sreči. Hvala vsem vam nastopajoči, hvala vsem vam, ki ste že, ali boste svoj dar namenili za družine v stiski. Naj bo po tem koncertu manj stisk in več novega upanja,« je zbrane v dvorani nagovoril mariborski nadškof Alojzij Cvikl, ki je tudi predsednik Slovenske karitas.

V prispevku po Klicu dobrote na vrhu novice je mogoče slišati mariborskega nadškofa Alojzija Cvikla, generalnega tajnika Slovenske karitas Cveta Uršiča, sodelavko Karitas Jožico Ličen, predsednika države Boruta Pahorja, prostovoljko v klicnem centru ter celjskega župana Bojana Šrota in upravitelja Škofije Celje Roka Metličarja.

Sceno koncerta so obogatili priznani slikarji s svojimi deli, ki so jih ustvarili v okviru kolonije Umetniki za Karitas. "Vidno zadovoljstvo obiskovalcev na samem koncertu je bila najlepša zahvala vsem nastopajočim, prostovoljcem in drugim, ki so omogočili dobrodelni koncert. Dogodek sta organizirala Slovenska karitas in Radiotelevizija Slovenija v sodelovanju z Radiem Ognjišče. Scenarij za koncert je pripravil msgr. Franci Trstenjak in režiral Tomaž Švigelj. Prireditev so letos vodili Ida Baš, Danica Godec in Jure Sešek, iz studia v Ljubljani nas je nagovarjala Romana Kocjančič v družbi skavtov in prostovoljcev Mlade Karitas," so zapisali pri Slovenski karitas.

Slovenska karitas se je ob tem zahvalila vsem dobrotnikom, podjetjem in posameznikom, »ki bodo mnogim družinam prinesli toplino v njihove domove. Iskrena zahvala vsem nastopajočim pevcem in glasbenikom. Na letošnjem dobrodelnem koncertu Klic dobrote je pevke in pevce spremljal Tamburaški orkester Dobreč. K dobroti in solidarnosti z 20. 000 družinami v stiski, ki jim Karitas pomaga v različnih programih pomoči, so nas pozivali tudi nastopajoči: Andreja Zakonjšek Krt, Eva Černe, Francka Šenk, Klemen Torkar, Matjaž Stopinšek, Nuška Drašček, Nina Strnad, Marjana Mlinar, Anika Horvat, Luka Sešek, Marko Vozelj, Gregor Ravnik, Gašper Rifelj, Andrej Jerman, Matjaž Mrak, Kvartet Grm, Oktet Žetev in Vok. skupina Krila«.

Vir: Slovenska karitas

Slovenija, Politika
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.