Ljubljana, sreda, 21. avgust 2019, 22:25

AVDIO: V Novem mestu sklenili misijon

0:00
0:00
Misijonarji v Novem mestu
Foto © škofija Novo mesto

V dvorani Leona Štuklja v Novem mestu se je dopoldne s slovesno sveto mašo sklenil desetdnevni misijon treh novomeških župnij pod geslom Jezus, daj mi žive vode.

Kot je ob začetku bogoslužja povedal novomeški ordinarij, škof Andrej Glavan, bodo prosili, da bi semena misijona obrodila obilen sad večje pravičnosti, ljubezni, bogatejših odnosov vsepovsod in da bi z večjim navdušenjem sledili klicu svetosti.

Škof Glavan je sklep misijona povezal z današnjim slovesnim praznikom Kristusa, Kralja vesoljstva, ki gradi Božje kraljestvo: »Vsa oblast, celo svetovni red je v njegovih rokah. Čaka na trenutek, ko bo lahko preložil vso svojo oblast na človeka, da ta ne bi bil zgolj podložnik, ampak bi vladal skupaj z Njim, sedeč na njegovi desnici, poleg njegovega prestola na Zemlji. Po vseh prerokih se bo to uresničilo v mesijanskem času po dolgi vzgoji Božje previdnosti.«

»Brez vere, da moramo v bližnjih videti Kristusa samega, ni mogoče srečno, veselo in pošteno živeti niti po Božjih zapovedi, po postavi, ki jo je Jezus dopolnil z novo zapovedjo ljubezni, kaj šele po blagrih, ki so najgloblje in nedoumljivo razodetje in nekaj edinstvenega na svetu na verskem področju. Vedno znova se potrjuje resnica, do katere je prišel Dostojevski – če Boga ni, je vse dovoljeno.«

Na koncu se je zahvalil misijonarjem za njihove besede, osebna pričevanja in vero, Boga in Marijo pa prosil, naj bedita nad tem, kar so posejali v novomeškem Gospodovem vinogradu.

Ne spreglejte: