Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež s predstavniki maronitov (foto: Vatican News)
Papež s predstavniki maronitov

Papež Libanoncem: Hvala, ker v družbi ustvarjate ravnovesje!

Svet | 21.11.2018, 11:50 Marjana Debevec

Papež Frančišek se je včeraj srečal s člani Maronitske fundacije, pred tem pa je sprejel 35 libanonskih maronitskih škofov. Zahvalil se jim je za gradnjo miru v državi in sprejem več kot milijon beguncev iz Bližnjega Vzhoda.

"Libanonski skupnosti bi se rad zahvalil za vse, kar naredi v Libanonu. Najprej zato, ker ohranja ustvarjalno, bratsko ravnovesje, ravnovesje, močno kot cedre, med kristjani in muslimani, tako šiiti kot tudi suniti.

Rad pa bi se vam zahvalil tudi za vašo velikodušnost, za vaše odprto srce do beguncev. Imate jih več kot milijon. Hvala, hvala vam!", je med drugim dejal papež Frančišek.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.