Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Petra StoparPetra Stopar

Katoliška Cerkev poziva k odgovorni oddaji glasu na volitvah

Cerkev na Slovenskem | 08.11.2018, 11:51 Petra Stopar

Tiskovni urad Slovenske škofovske konference (SŠK) je v sporočilu za javnost pozval k udeležbi na lokalnih volitvah 18. novembra.

Kot so zapisali v Slovenski škofovski konferenci, je udeležba na volitvah državljanska in še posebej krščanska dolžnost. Zato vabijo vse, da se »volitev v čim večjem številu udeležijo in odgovorno oddajo svoj glas« ter podprejo kandidate, ki se bodo zavzemali za pravično državo, vladavino prava, celovito spoštovanje človeškega življenja, vrednoto družine in za pravico staršev, da vzgajajo svoje otroke v skladu z lastnim prepričanjem. Glasujejo naj za kandidata, ki se bo tudi zavzemal za socialno varnost mladih, delavcev in ubogih, za spoštovanje gospodarske svobode, ki bo ohranjal slovensko kulturo in tradicijo ter zagovarjal ustavno pravico vseh državljanov do verske svobode.

V odgovoru na vprašanje POP TV pa SŠK ne komentira dejstva, da so predstavniki ostalih treh verskih skupnosti, paroh Srbske pravoslavne cerkve Peran Bošković, islamski mufti Nedžad Grabus, evangeličanski škof Geza Filo, pa tudi slovenski katoliški duhovnik v Berlinu Izidor Pečovnik, pri vnovični kandidaturi javno podprli ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Cerkev na Slovenskem
Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic) Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic)

Milostna smrt in usmrtitev namesto podpore?

O vprašanju samomora z medicinsko pomočjo naj bi odločali na referendumu 9. junija. SDS in NSi sta sicer v ponedeljek vložili zahtevi za ustavno presojo odlokov o omenjenem referendumu, kar bi ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...