Ljubljana, petek, 19. april 2019, 07:09

Katoliška Cerkev poziva k odgovorni oddaji glasu na volitvah

Volitve
Foto © Janez Platiše

"Katoliška Cerkev izrecno ne podpira kandidatov, vabimo pa katoličane, da se sami odločijo in podprejo tiste kandidate, ki se bodo zavzemali za prej naštete vrednote družbenega nauka Cerkve."

Tiskovni urad Slovenske škofovske konference (SŠK) je v sporočilu za javnost pozval k udeležbi na lokalnih volitvah 18. novembra.

Kot so zapisali v Slovenski škofovski konferenci, je udeležba na volitvah državljanska in še posebej krščanska dolžnost. Zato vabijo vse, da se »volitev v čim večjem številu udeležijo in odgovorno oddajo svoj glas« ter podprejo kandidate, ki se bodo zavzemali za pravično državo, vladavino prava, celovito spoštovanje človeškega življenja, vrednoto družine in za pravico staršev, da vzgajajo svoje otroke v skladu z lastnim prepričanjem. Glasujejo naj za kandidata, ki se bo tudi zavzemal za socialno varnost mladih, delavcev in ubogih, za spoštovanje gospodarske svobode, ki bo ohranjal slovensko kulturo in tradicijo ter zagovarjal ustavno pravico vseh državljanov do verske svobode.

V odgovoru na vprašanje POP TV pa SŠK ne komentira dejstva, da so predstavniki ostalih treh verskih skupnosti, paroh Srbske pravoslavne cerkve Peran Bošković, islamski mufti Nedžad Grabus, evangeličanski škof Geza Filo, pa tudi slovenski katoliški duhovnik v Berlinu Izidor Pečovnik, pri vnovični kandidaturi javno podprli ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Ne spreglejte: