Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
Skupina Odsev (foto: FB)
Skupina Odsev

Odsev – Getsemani

Festival Ritem srca | 09.10.2018, 10:12 Rok Mihevc

Skupina Odsev je tudi stari znanec festivala, ki ga doživljajo kot vsakoletno spodbudo za njihovo delo in ohranjanje kondicije pisanja in izvajanja pesmi.

Sporočilo pesmi »Getsemani«

Ta pesem nagovarja vse, ki se počutijo podobno, kot se je Jezus počutil v vrtu Getsemani.

O sodobni krščanski glasbi

Želimo si, da bi šla sodobna krščanska glasba naprej, v različne glasbene zvrsti. Da bi na ta način tudi drugi, ki poslušajo drugačno glasbo, sprejemali krščanska besedila. Pri besedilih pa moramo biti kritični, kot ustvarjalci in poslušalci. Ne samo podajati zgodbe iz Svetega Pisma, ampak resnico pogledati tudi skozi druge oči. Kot laiki na to področje vstopamo z zanosom in lahko doprinesemo, da se sodobna krščanska glasba še bolj uredi in izpopolni. Ustvarjamo prostor, kjer bodo ljudje začutili božjo bližino in se jih bo dotaknil.

SKUPINA ODSEV

Festival Ritem srca
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.