Ljubljana, petek, 19. april 2019, 07:13

V Mehiki umorili že sedmega duhovnika letos; Asia Bibi ostaja v zaporu

Preganjanje Kristjanov
Foto © CTV

Še vedno ni znana razsodba v primere matere petih otrok Asie Bibi, ki je že devet let v pakistanskem zaporu. Zaradi spornega zakona o bogokletju so jo namreč obsodili na smrt. V Mehiki pa je bil v teh dneh umorjen že sedmi duhovnik v tem letu.

Islamski skrajneži grozijo sodnikom, če bodo oprostili Asio Bibi, in zahtevajo njeno smrt z obešanje, papež Frančišek in celotna krščanska skupnost molijo zanjo, aktivisti pa si prizadevajo za spremembo omenjenega zakona. Poudarjajo namreč, da Asia Bibi ni edina žrtev.

Za oskrunjenje preroka Mohameda so obtoženi tudi številni muslimani. Nekatere so ubili še preden je bila na sodišču izrečena razsodba, drugi že leta trpijo v zaporih. Zato so aktivisti prepričani, da se mora ta norost končati.

V Mehiki pa je bil v teh dneh umorjen že sedmi duhovnik v tem letu. Našli so ga z zvezanimi rokami in nogami ter številnimi znaki nasilja. Kristjani po vsem svetu smo povabljeni, da molimo za naše preganjane brate in sestre, da bi lahko v svobodi živeli svojo vero.

Ne spreglejte: