Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar
Južnokorejska zastava (foto: ARO)
Južnokorejska zastava

Južnonokorejski voditelj naj bi papežu predal vabilo za obisk Severne Koreje

| 09.10.2018, 14:23

Južnokorejski predsednik Moon Jae-in bo 18. oktobra obiskal papeža Frančiška ter mu po poročanju Radia Vatikan, izročil posebno sporočilo severnokorejskega voditelja Kim Jong-una.

Dan pred tem bo vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin v baziliki svetega Petra daroval mašo za mir na korejskem polotoku, ki se je bo udeležil tudi južnokorejski predsednik.

Med srečanjem s papežem Frančiškom pa bo Moon predal sporočilo voditelja Kim Jong-una, da je papež več kot dobrodošel na obisku v Pjongjangu, je novinarjem povedal Moonov tiskovni predstavnik.

Papež Frančišek je Južno Korejo obiskal leta 2014, ko je v Seulu tudi daroval posebno mašo za združitev obeh Korej, ves čas pa podira mirovne pogovore med obema stranema.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.