Ljubljana, ponedeljek, 24. junij 2019, 20:05

Celje, Nova Gorica in Slovenske Konjice najlepše urejena mesta

Celjski grad
Foto © ARO

V sklopu Dnevov slovenskega turizma, ki potekajo v Portorožu, je Turistična zveza Slovenije sinoči razglasila zmagovalce tekmovanja »Moja dežela – lepa in gostoljubna«. Nazive najlepše urejenih mest so dobili Celje, Nova Gorica in Slovenske Konjice.

Turistična zveza tekmovanje organizira za izboljšanje kakovosti življenja prebivalcev Slovenije in turistov, prispevek k trajnostnemu razvoju v urejenem in zdravem okolju, večjo turistično privlačnost mest in vasi, učinkovitejšo promocijo države in turizma ter prispevek k razvoju turistične in ekološke zavesti posameznikov.

Celje je slavilo kot najlepše urejeno v kategoriji večjih mest. »Tisti, ki že dolgo niste bili v Celju, pridite in si ga oglejte. To še zdaleč ni več takšno mesto, kot je bilo nekoč v socializmu, ampak res sodobno in lepo urejeno mesto. Ko sem gledal predstavitve čudovitih idej tematskih poti, glampingov, kampov, urejenih vaških, trških in mestnih jeder vedno znova presenečen, kako lepo domovino imamo,« je ob prejemu priznanja dejal župan Občine Celje Bojan Šrot.

Med turističnimi kraji je po izboru komisije prvo nagrado prejela Kranjska Gora, med zdraviliškimi kraji Podčetrtek, med izletniškimi pa Predjama. Najlepše urejeno mestno jedro je postalo Gallusovo nabrežje v starem delu Ljubljane, naj vaško jedro ima Zagorje, naj trško jedro pa Sveta Ana. V kategoriji mladinskih prenočišč je slavil MC Hostel Brežice.

Najboljši kamp je Kamp Danica iz Bohinjske Bistrice, glamping pa Herbal glamping resort Ljubno. Za najboljšo tematsko pot so razglasili Kneippovo bosonogo pot v Termah Snovik. Potekalo je tudi spletno glasovanje za najlepše in najgostoljubnejše večje mesto, zdraviliški in turistični kraj. Spletno občinstvo so najbolj prepričali Kranj, Podčetrtek in Bovec.

Ne spreglejte:


Vsak dan lahko prejmete radijski bilten! Vabljeni!