Ljubljana, nedelja, 26. maj 2019, 11:55

Koordinacija Mi ne sodimo, mi pomagamo v podporo p. Strehovcu

P. dr. Tadej Strehovec
Foto © ARO

V tem mesecu se bodo na ljubljanskem okrožnem sodišču začele vrstiti obravnave v postopku proti patru Tadeju Strehovcu, ker se zavzema za nerojene. Kot je znano, se sooča z očitki o spodbujanju sovraštva, nasilja oziroma nestrpnosti na spletnem portalu 24kul. Ta je objavil članek s seznamom tistih, ki nasprotujejo pravici do življenja. Med drugim navaja, da gre za člane abortivnega lobija, kar je nekatere ujezilo. Spletni portal 24kul sodi pod Zavod za družino in kulturo življenja. Njegov direktor in lastnik je pater Strehovec, zato je postal tarča. A zganila se je civilna družba. Oblikovala se je koordinacija, ki si je nadela ime Mi ne sodimo, mi pomagamo. Napovedani so shodi v podporo patru Strehovcu, zaokrožila je tudi peticija.

V koordinaciji v podporo patru Strehovcu so proti preganjanju, diskriminiranju, žaljenju in šikaniranju kristjanov v Sloveniji in po svetu, ker želijo živeti in delovati skladno s svojo vero, med drugim opozarjajo na pravico svobodno povedati svoje mnenje ter se zavzemati za svoje vrednote brez strahu pred preganjanjem. Prepričani so, da gre v primeru patra Strehovca za krivičen postopek, želijo mu stati ob strani in k temu vabijo vse ljudi dobre volje.

"Pregon duhovnika, ki zagovarja spoštovanje življenja od spočetja do naravne smrti, torej zaradi njegovega temeljnega poslanstva, je škandalozen in ga zelo obžalujemo. Tudi osebno se bom zelo zavzel zanj in patru Strehovcu stopil v bran," je jasen predsednik Glasu za otroke in družine Aleš Primc. Same stranke ne želi mešati v sodne zadeve, a bo vključen v dejavnosti že omenjene koordinacije, tudi v shode pred ljubljanskim okrožnim sodiščem pred napovedanimi šestimi obravnavami, ki se bodo zvrstile med 10. oktobrom in 16. novembrom. Kot je napovedal Primc, bodo srečanja mirna in kulturna. "Večina obravnav bo ob 10. uri, s srečanji v podporo patru Strehovcu bomo začeli ob 9.15. Vse, ki se ne strinjajo s krivičnim pregonom patra Strehovca, vabim, naj se udeležijo teh srečanj."

Posebna podpora patru Strehovcu bo tudi nadaljevanje molitve za življenje. "Prav v teh dneh so se spet začele molitve pred ljubljansko porodnišnico v podporo nerojenim otrokom in vsem mamicam v stiski. Vsi ste povabljeni, da se nam pridružite," je sporočil član Glasu za otroke in družine Franci Donko.

Da je prav premajhna odprtost do življenja ena največjih težav Slovenije, je prepričan Primc. Sam na to opozarja tudi ministrstvo za družino, delo, socialne zadeve in enake možnosti pod vodstvom Ksenije Klampfer. Kot dodaja, bi moralo odločanju za otroke nameniti več pozornosti. "Tukaj ne gre več za leve in desne. Gre za to, da imamo v tem trenutku v Sloveniji približno 300.000 mladih do 20. leta premalo, da bi lahko zagotavljali delovanje vseh družbenih sistemov, ki omogočajo naše normalno življenje. Govorimo o zdravstveni blagajni, pokojninski blagajni ter nenazadnje o službah in plačah vzgojiteljev in učiteljev." Ob tem velja omeniti, da se bo stranka Glas za otroke in družine podala tudi na lokalne volitve.

Podpis v podporo p. Strehovcu lahko oddaje prek posebnega spletnega obrazca.

Ne spreglejte: