Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

Zlorabe v ZDA: papež sprejel odstop kardinala Wuerla

Svet | 12.10.2018, 12:52 Marta Jerebič

Papež Frančišek je sprejel odstop 77-letnega washingtonskega nadškofa, kardinala Donalda Wuerla, ki je leta 2006 na tem mestu nasledil sedaj že nekdanjega kardinala Theodorja McCarricka. Wuerl se je po objavi poročila o spolnih zlorabah v Pensilvaniji znašel v središču kritik. V času, ko je bil škof v Pittsburgu ni pravilno postopal v nekaterih primerih duhovnikov, ki so spolno zlorabljali, čeprav poročilo priznava, da je v drugih primerih ravnal v skladu z ničelno toleranco do zlorab, ki sta jo uvedla Benedikt XVI. in Frančišek. Slednji se je Wuerlu zahvalil za odločitev, da odstopi v dobro Cerkve in njene edinosti.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.