Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar

Novakova zavrnila namigovanja, da je Šarcu prispevala nepričakovan glas

Slovenija | 20.08.2018, 11:30

Po izvolitvi Marjana Šarca za premierja se bodo nadaljevala prizadevanja za sestavo nove vlade. Stranke prihodnje koalicije, torej LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS, bodo v tem tednu poskusile skleniti dogovor o razdelitvi resorjev. Šarec, ki je na čelu LMŠ, naj bi se s predsedniki koalicijskih partneric srečal že danes.

Kot je znano, je Šarec na tajnem glasovanju v državnem zboru prejel podporo 55 poslancev, torej enega več, kot je bilo napovedanih. Ta je tako prišel iz opozicijskih vrst. Poslanka NSi Ljudmila Novak je na svojem Facebook profilu zavrnila namigovanja, da ga je prispevala ona. "V nekaterih medijih so navajali ugibanja, da naj bi domnevno jaz prispevala nenapovedan 55. glas za Marjana Šarca. Očitno me nekdo želi narediti za grešnega kozla in mi naprtiti izdajstvo. Kot sem napovedala v svoji razpravi v državnem zboru, sem glasovala proti mandatarstvu Marjana Šarca, kar lahko potrdi poslanka, ki je videla mojo glasovnico. Menim namreč, da ima Marjan Šarec za to zahtevno funkcijo premalo izkušenj, z Levico pa bo vladati zelo naporno. Slutila sem, da bo nekdo to glasovanje zlorabil za zlonamerna podtikanja," je Novakova zatrdila tudi v izjavi za naš radio.

Janša Šarčevo izvolitev za premierja označil za nov slovenski politični fiasko

Na Šarčevo izvolitev se je medtem prav tako prek družbenega omrežja Facebook odzval predsednik SDS Janez Janša. Ocenil je, da se je s tem pri nas pripetil nov politični fiasko, za katerim stoji vplivno ozadje s koreninami v prejšnjem sistemu. Samega Šarca je Janša označil kot mandatarja brez izkušenj v politiki. Kot je dodal v zapisu v angleščini, je njegovo izvolitev omogočila stranka Levica, katere ideal je venezuelski socialno-politični sistem in je po vseh merilih ekstremistična. Opozoril je, da bo sestava vlade odvisna prav od nje. Če se bo glasovanja vzdržala, bo morala Slovenija, tako Janša, znova na predčasne volitve.

Slovenija, Politika
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.