Ljubljana, ponedeljek, 22. april 2019, 06:29

Pedro Opeka med obiskom v Argentini tudi pri predsedniku Macri

Pedro Opeka pri predsedniku Argentine Macri
Foto © N.N.

Misijonar Pedro Opeka, ki je konec prejšnjega meseca praznoval 70. rojstni dan, se te dni mudi pri svojih domačih v Argentini. Obenem obiskuje cerkvene in svetne ustanove v Argentini in sosednjih državah ter zbira darove za svoje mesto Akamasoa. Tokrat so ga opazili tudi najvišji predstavniki države. Že prejšnji teden ga je sprejel predsednik Argentine, povabili so ga tudi na ministrstvo za zunanje zadeve in v senat.

Pedro Opeka je obisk v Argentini začel prejšnjo sredo s sveto mašo v buenosaireški stolnici San Isidro. Čeprav sta bila maša in njegov nagovor v španščini, so v stolnico prišli številni Slovenci. Pedro Opeka si je vzel čas tudi za praznovanje sedemdesetletnice s svojimi domačimi. Sicer pa obiskuje župnije, različne ustanove, predava in predstavlja novo knjigo o svojem misijonskem delu Rebelarse por Amor in se srečuje z različnimi ljudmi. Prejšnji četrtek ga je sprejel predsednik Argentine Mauricio Macri s svojimi sodelavci.

Predsednik Macri, po poklicu gradbeni inženir in Pedro Opeka imata več skupnih točk. Oba izhajata iz katoliških družin, kjer je bil oče gradbenik. Sta navdušena nogometaša; argentinski predsednik je bil med drugim predsednik enega najbolj znanih klubov »Boka juniors«.

Pedro Opeka se trenutno mudi na dvodnevnem obisku v Boliviji, jutri pa se vrača v Argentino. Svojim rojakom je namenil prihodnjo nedeljo. Srečanje bodo začeli s sveto mašo v stolnici v San Hustu in nadaljevali s kosilom, kjer bodo zbirali sredstva za njegov misijon. V prihodnjem tednu bo med drugim obiskal semenišče, katoliško univerzo, kjer mu bodo podelili častni naziv, argentinsko zunanje ministrstvo, nekatera veleposlaništva … Pred vrnitvijo na Madagaskar se bo ustavil še v Urugvaj.

Ne spreglejte: