Ljubljana, sobota, 23. februar 2019, 20:01

Prostovoljni gasilci na sprejemu v predsedniški palači opozorili na neurejene razmere

0:00
0:00
Sprejem gasilcev
Foto © Urad predsednika/Daniel Novaković

Predsednik republike Borut Pahor je sprejel gasilce in prostovoljce, ki so se odlikovali pri odpravljanju posledic silovitega in močnega neurja, v katerem sta bili najbolj prizadeti občini Črnomelj in Semič. Pri odpravljanju posledic je skupaj sodelovalo skoraj 3700 mož in žena.

Predsednik Pahor je dejal, da ni naključje, da so sprejem priredili en mesec po neurju. S tem so želeli ljudi opomniti na profesionalno ter nesebično pomoč gasilcev v času, ko smo jih neizogibno potrebovali. Omenil je tudi pismo, ki ga je v sredo dobil od gasilskih društev iz Bele krajine. Pismo izraža skrbi, ki jih imajo vsi prostovoljni gasilci in gasilke, je povedal predsednik in zagotovil: »Sprejmite moje trdno zagotovilo, da bom ob sicer protokolarnem sestanku, ki ga ima predsednik republike z novim predsednikom vlade, ta vprašanja in vaše skrbi prav gotovo imel med tistimi, ki mu jih bom predložil.«

Na sprejemu se je županja Občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič zahvalila vsem, ki so prizadetim ob nesreči priskočili na pomoč. Tudi poveljnik Gasilske zveze Črnomelj Jože Vrščaj se je zahvalil vsem, ki so po junijskem neurju pomagali. »Geslo Gasilske zveze Črnomelj je »Ne boj se za pomoč, mi bdimo dan in noč,« in predsednik, zagotavljam vam, da bomo bdeli še naprej,« je povedal Vrščaj.

Ne spreglejte: