Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

Prostovoljni gasilci na sprejemu v predsedniški palači opozorili na neurejene razmere

| 13.07.2018, 17:01

Predsednik republike Borut Pahor je sprejel gasilce in prostovoljce, ki so se odlikovali pri odpravljanju posledic silovitega in močnega neurja, v katerem sta bili najbolj prizadeti občini Črnomelj in Semič. Pri odpravljanju posledic je skupaj sodelovalo skoraj 3700 mož in žena.

Predsednik Pahor je dejal, da ni naključje, da so sprejem priredili en mesec po neurju. S tem so želeli ljudi opomniti na profesionalno ter nesebično pomoč gasilcev v času, ko smo jih neizogibno potrebovali. Omenil je tudi pismo, ki ga je v sredo dobil od gasilskih društev iz Bele krajine. Pismo izraža skrbi, ki jih imajo vsi prostovoljni gasilci in gasilke, je povedal predsednik in zagotovil: »Sprejmite moje trdno zagotovilo, da bom ob sicer protokolarnem sestanku, ki ga ima predsednik republike z novim predsednikom vlade, ta vprašanja in vaše skrbi prav gotovo imel med tistimi, ki mu jih bom predložil.«

Na sprejemu se je županja Občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič zahvalila vsem, ki so prizadetim ob nesreči priskočili na pomoč. Tudi poveljnik Gasilske zveze Črnomelj Jože Vrščaj se je zahvalil vsem, ki so po junijskem neurju pomagali. »Geslo Gasilske zveze Črnomelj je »Ne boj se za pomoč, mi bdimo dan in noč,« in predsednik, zagotavljam vam, da bomo bdeli še naprej,« je povedal Vrščaj.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.