Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

Argentinski parlament danes o splavu

Cerkev po svetu | 13.06.2018, 07:00 Marta Jerebič

Argentinski parlament bo danes glasoval o zakonu o splavu. Izid je nejasen. 112 poslancev naj bi zakon podprlo, 115 pa ne. Odločitev bo tako v rokah 29 poslancev, ki so še neopredeljeni. Predsednik Mauricio Macri, ki se sicer opredeljuje za življenje, je napovedal, da ne bo vložil veta, če bo zakon izglasovan. Argentinska škofovska konferenca je zato prejšnji četrtek razglasila za dan molitve in posta za kulturo življenja, na njenem sedežu pa so se pri molitvi za politike zbrali tudi predstavniki vseh ver.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.