Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Petra StoparPetra Stopar

VIDEO: Papež: Družbena omrežja naj spodbujajo solidarnost

Cerkev po svetu | 06.06.2018, 07:16 Marta Jerebič

Papež Frančišek v letošnjem juniju vabi k molitvi, da bi bila družbena omrežja naklonjena solidarnosti in učenju spoštovanja drugega v njegovi različnosti. O tem je spregovoril tudi v video sporočilu.

»Internet je Božji dar, je pa tudi velika odgovornost. Sporočanje, njegova področja in njegove naprave so prinesle razširitev obzorja za številne osebe. Izkoristimo priložnosti za srečanje in solidarnost, ki nam ju ponujajo družbena omrežja. Naj ne bo digitalno omrežje kraj odtujitve. Naj bo konkreten kraj, kraj bogat s človeškostjo. Skupaj molimo, da družbena omrežja ne bi izničila človekove osebnosti, temveč spodbujala solidarnost ter spoštovanje drugega v njegovi drugačnosti.«

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.