Ljubljana, nedelja, 24. marec 2019, 02:29

25. Tabor Slovencev po svetu

ID Slovenija v svetu, SVS
Foto © Matjaž Merljak

Izseljensko društvo Slovenija v svetu pripravlja 25. Tabor Slovencev po svetu, ki bo v nedeljo, 1. julija 2018, potekal v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani.

Lani je bila 25-letnica SVS, letos pa obeležujejo jubilej tabora, ki želi širiti obzorja pri poznavanju izseljenskih tematik.

Tabor se bo začel s sveto mašo v kapeli Zavoda, ki jo bo ob 9. uri daroval škof dr. Anton Jamnik. Somaševali bodo izseljenski duhovniki.

Sledila bo okrogla miza na temo Cilj - Slovenija. Povabili so mlade sogovornike, ki so se v zadnjih nekaj letih preselili v Slovenijo. To so: Jelka Koder iz ZDA, Ani Lenarčič, Barbara Medic, Federico Potočnik in Marjana Rožanec iz Argentine ter Nada Zorn iz Francije.

Kot nam je povedal generalni tajnik SVS, želijo pokazati, da ni cilj mladih samo tujina, ampak tudi matična domovina. Pokazati želijo tudi, kako se mladi iz izseljenstva vključujejo v slovensko družbo. Vsi povabljeni sogovorniki so z univerzitetno izobrazbo in so v Sloveniji dobili zaposlitev.

V umetniškem delu tabora bodo nastopili dijaki iz Argentine, Rast 47 in Slovenski pevski zbor iz Mendoze, ki bosta nastopila že pri sveti maši, ter Soramonica.

Ne spreglejte: