Ljubljana, ponedeljek, 27. maj 2019, 08:13

Argentinci množično na pohodih za življenje

Pohod za življenje v Buenos Airesu
Foto © Družina

Uvedbi nove zakonodaje, ki podpira splav, je v Argentini javno nasprotovalo približno 3,5 milijona državljanov. Samo v prestolnici Buenos Aires se je zbralo najmanj 350.000 protestnikov tako katoličanov, kot tudi evangeličanov, ateistov in drugih.

Pohod pod geslom »Zaščitite oba« (t.j. mater in otroka) je pohode za življenje priredila krovna organizacija Marcha por la Vida, ki združuje vse narodne organizacije v podporo življenju. V Buenos Airesu so organizatorji prebrali manifest, v katerem zakonodajalce prosijo, naj kategorično zavrnejo projekt, ki bi dopustil prekinitev nosečnosti do 14. tedna in celo kasneje, če pri otroku ugotovijo razvojne nepravilnosti, vključno z Downovim sindromom. Statistike namreč kažejo, da je v državah, kjer so sprejeli podobne ukrepe, umorjenih 98 odstotkov otrok s potencialnimi nepravilnostmi.

V začetku meseca so pohod za življenje pripravili tudi v kanadskem mestu Ottawa, udeležilo pa se ga je približno 15.000 ljudi. Med protestniki se je zbralo tudi več duhovnikov, še poroča Družina.

Ne spreglejte: