Ljubljana, ponedeljek, 16. december 2019, 09:27

Papež Frančišek sprejel misijonarja Pedra Opeko

Sveti oče sprejel Pedro Opeko in Tomaža Mavriča, foto ©
Pedro Opeka se je s papežem Frančiškom srečal lani v Vatikanu
Foto © Tomaž Mavrič

Papež Frančišek je včeraj zasebno sprejel misijonarja na Madagaskarju, lazarista Pedra Opeko, je na svoji Facebook strani sporočil vrhovni predstojnik lazaristov, Tomaž Mavrič, ki je bil prav tako prisoten na srečanju in je zapisal misijonarjeve vtise.

Opeka je povedal, da ju je sveti oče sprejel z nasmehom in duhovnostjo, ki prevzameta vsakogar. Papež Frančišek s svojo karizmo vsakemu takoj sporoča mir, ki ga sam živi. Njegova ponižnost in veselje ti dajeta dober občutek in prebudita željo, da drugemu postaneš brat in mu pomagaš po najboljših močeh.

Malgaški škofje so papeža za prihodnje leto povabili na obisk, zato ga je tudi Opeka povabil, naj obišče prebivalce Akamasoe, ki se z delom, izobraževanjem in redom borijo proti izjemni revščini. »Na papeževem obrazu in v njegovem nasmehu sem videl pritrditev in že lahko vidim veselje naših otrok in mladih, ki bodo v pričakovanju z odprtimi rokami,« je po zapisu Tomaža Mavriča dejal misijonar Pedro Opeka.

V Rimu bo sicer nocoj dobrodelna prireditev v podporo delovanju misijonarja Pedra Opeke na Madagaskarju. Pokrovitelja dogodka sta predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in monaški knez Albert II., prireditev pa nastaja v sodelovanju Misijonske kongregacije ter držav Slovenije, Monaka in Argentine. Kot so sporočili iz Pahorjevega urada, želijo promovirati misijonsko dejavnost Opeke kot pomemben element razvojne pomoči. Njegovo delovanje na Madagaskarju je dokaz, da je tako mogoče mnogo prispevati k družbenemu in gospodarskemu napredku držav v razvoju. Papež bo organizatorje in donatorje prireditve sprejel jutri, skupaj z Opeko in tudi predsednikom Borutom Pahorjem.

Pedro Opeka, papež Frančišek in Tomaž Mavrič
Pedro Opeka, papež Frančišek in Tomaž Mavrič

Opeka in Mavrič na trgu sv. Petra
Opeka in Mavrič na trgu sv. Petra

Ne spreglejte: