Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Čilski škofje s papežem (foto: Vatican News)
Čilski škofje s papežem

Papež čilskim škofom izročil besedilo za meditacijo

Svet | 16.05.2018, 08:45 Marjana Debevec

Papež Frančišek se je včeraj popoldne v dvorani Pavla VI. srečal s 34 čilskimi škofi. Izročil jim je besedilo za premišljevanje do danes danes popoldne, ko se jim bo znova pridružil. Dve srečanji sta predvideni še za jutri. Današnji dan do ponovnega srečanja s svetim očetom je tako namenjen izključno premišljevanju in molitvi.

Kot je znano so čilski škofje na povabilo papeža Frančiška v Vatikan prispeli zaradi zlorab moči, vesti in spolnih zlorab s strani nekaterih duhovnikov. Skupaj bodo iskali poti, kako naprej, da se takšni zločini ne bi več ponavljali, predvideni pa so tudi nekateri ukrepi znotraj Cerkve. Še vedno ostaja tudi odprto vprašanje, zakaj so do papeža prihajale napačne informacije.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.