Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
Udeleženci Tabora slovenskih otrok 2017 (foto: SSK)
Udeleženci Tabora slovenskih otrok 2017

SSK vabi na tabor slovenskih otrok

Slovenci po svetu | 29.04.2018, 09:06 Matjaž Merljak

Svetovni slovenski kongres SSK pripravlja že 22. Tabor slovenskih otrok. Tako kot lani bodo tudi letos spoznavali severozahodni del Slovenije.

Tabor je namenjen mladim med 10. in 15. letom starosti, ki živijo izven meja Republike Slovenije in imajo slovenske starše ali stare starše.

Osrednji namen tabora je krepitev zanimanja in ljubezni do Slovenije in slovenskega jezika. Izkušnjo slovenstva obogati prijetno druženje s slovenskimi vrstniki, ki živijo po svetu. Pogovorni jezik na taboru je slovenski, toplo dobrodošli pa so tudi tisti, ki (še) ne govorijo ali ne razumejo slovensko.

Na taboru bodo udeleženci izboljšali svoje znanje slovenskega jezika in kulture, saj bo šola potekala v treh nivojskih skupinah glede na predznanje slovenščine.

Spoznavali bodo tudi kraje v zgornji Soški dolini: Livek in Drežnico, odpravili se bodo tudi po učni poti Simona Gregorčiča. Seveda na taboru ne bo manjkalo zabave in druženja v različnih ustvarjalnih delavnicah.

22. Tabor slovenskih otrok bo potekal od 28. julija do 4. avgusta 2018 v bližini Kobarida, v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Kavka.

O prijavi na tabor

Slovenci po svetu
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.