Ljubljana, četrtek, 17. januar 2019, 05:47

SSK vabi na tabor slovenskih otrok

Udeleženci Tabora slovenskih otrok 2017
Foto © SSK

Svetovni slovenski kongres SSK pripravlja že 22. Tabor slovenskih otrok. Tako kot lani bodo tudi letos spoznavali severozahodni del Slovenije.

Tabor je namenjen mladim med 10. in 15. letom starosti, ki živijo izven meja Republike Slovenije in imajo slovenske starše ali stare starše.

Osrednji namen tabora je krepitev zanimanja in ljubezni do Slovenije in slovenskega jezika. Izkušnjo slovenstva obogati prijetno druženje s slovenskimi vrstniki, ki živijo po svetu. Pogovorni jezik na taboru je slovenski, toplo dobrodošli pa so tudi tisti, ki (še) ne govorijo ali ne razumejo slovensko.

Na taboru bodo udeleženci izboljšali svoje znanje slovenskega jezika in kulture, saj bo šola potekala v treh nivojskih skupinah glede na predznanje slovenščine.

Spoznavali bodo tudi kraje v zgornji Soški dolini: Livek in Drežnico, odpravili se bodo tudi po učni poti Simona Gregorčiča. Seveda na taboru ne bo manjkalo zabave in druženja v različnih ustvarjalnih delavnicah.

22. Tabor slovenskih otrok bo potekal od 28. julija do 4. avgusta 2018 v bližini Kobarida, v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Kavka.

O prijavi na tabor


Ne spreglejte: