Ljubljana, nedelja, 18. avgust 2019, 05:42

Tajani: Moč ljubezni bo premagala cinizem

Transparent v podporo Alfieju Evansu
Foto © vaticannews.va

"Prisluhniti je treba njihovemu trpljenju."

Potem ko se je zdelo, da je za Alfieja Evansa prišla rešitev, saj mu je Italija podelila državljanstvo, je sodnik včeraj določil, da ga morajo odklopiti iz aparata za dihanje. To se je zgodilo sinoči ob 22.30. Čeprav so zdravniki rekli, da bo umrl po nekaj minutah, deček sam diha že 17 ur. Danes zjutraj so mu na zahtevo očeta vendarle začeli dodajati malo kisika in tekočino. Sodnik Hayden je za popoldne napovedal novo razsodbo, ki bo za Alfieja odločilna. Oglasil se je tudi predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani, ki je zatrdil, da bo moč ljubezni premagala cinizem tistih, ki so dečka izklopili iz naprav.

Pred bolnišnico vztrajajo protestniki, ki zahtevajo, da zdravniki upoštevajo željo staršev in otroka pustijo pri življenju. Bolnišnico, kjer starša Kate in Tom pestujeta malega Alfieja, je zato zavarovalo 30 policistov.

Ob staršema je tudi italijanski duhovnik, ki je družino spremljal v zadnjih dneh, dečku pa je podelil tudi poslednje maziljenje. Po devetih urah, ko je deček še vedno sam dihal, je oče zahteval, da mu znova vrnejo kisik in hrano, sicer bi umrl zaradi lakote in žeje. »Še vedno mu gre kar dobro, toda v naslednjih urah bo nujno potreboval pomoč naprav. Težko bo, morali ga bodo priklopiti, ker je zadnjih devet ur sam dihal povsem nepričakovano. V naslednjih urah bo verjetno potreboval pomoč

Papež Frančišek je sinoči twitterja zapisal, da je treba najti nove načine zdravljenja in pomoči Alfieju, kar si želijo starši. »Prisluhniti je treba njihovemu trpljenju«, je zapisal.

V bolnišnico v Liverpool je včeraj prispela tudi direktorica vatikanske bolnišnice Bambino Gesu' Mariella Enoc, ki je staršema izrazila papeževo bližino, pa tudi svojo osebno podporo in podporo mnogih mam, ki imajo podobno bolnega otroka kot je Alfie. Njen namen je bil govoriti z vodstvom bolnišnice v Liverpoolu, vendar je le to ni sprejelo. Tako je ostala v čakalnici. Znova je zatrdila, da njena bolnišnica dečka pričakuje z odprtimi rokami.

Alfie v maminem naročju, potem ko so mu vzeli kisik
Alfie v maminem naročju, potem ko so mu vzeli kisik

 

Ne spreglejte: